BIST 10.275
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.400,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'yi karıştıran elektronik posta

Hafta sonu kurultaya hazırlanan CHP'de ilginç gelişmeler yaşanıyor. PM'ye seçilmek isteyen avukata gönderilen bir mail tartışma konusu oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- CHP'deki liste savaşı yeni bir boyut kazandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer'le görüşerek PM'ye girmek istediğini söyleyen avukat bir partiliye "görüştüğünüz kişiye, durduğunuz yere ve yaptığınız telefon görüşmelerine dikkat edin" diyen bir mail gönderildi.

Sahte bir isimle gönderilen mailinin nereden atıldığını öğrenmek isteyen kadın savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre Değer hukuki konularda yardım ve desteğini aldığı bir kadın avukatla mail üzerinden bir çok kez yazıştı. Ara ara da telefon görüşmeleri yaptı. Avukat kadın bir görüşmede PM'ye de seçilme isteğini aktardı. Ne olduysa bu görüşmeden sonra oldu. Genç kadına bir mail geldi. abingoz@yahoo.com adresinden gelen mailde şunlar yazıyordu:

"Merhaba umarım iyisinizdir. Bu önümüzdeki kongrede çok ciddi pazarlıklar ve çekişmeler olacaktır. Muhtemelen dışarıdan çok ciddi müdahaleler ve ileriye taşınmış pazarlık ve hesaplaşmalar olacaktır.

Bu pazarlıkların bir kısmı mesut değer için de yapılacaktır. ancak başka partilerle de arası iyi olduğu için burada işi biterse bile o siyasete devam edecektir. Sizin ise çok dikkatli olmanız gerekir. PM ye girme şansınız yüzde 30 ve bu da geçici olabilir. Telefon görüşmelerinize ve özel hayatınıza çok dikkat edin ve uzun vadeli düşünün. yaptığınız emeklere yazık olmaması için buna mecbursunuz. Ayrıca kimsenin adamı görünmemeye gayret etmelisiniz.

saygılar.

Not: sorularınız için buraya yazabilirsiniz."

DEĞER: DİNLENİYOR VE İZLENİYORUM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, internet yazışmalarının izlendiğini ve telefon konuşmalarının dinlendiğini ileri sürdü.
Daha önce de genel merkezdeki odasında “böcek” olarak adlandırılan dinleme cihazı bulunduğunu, telefon görüşmelerinin de dinlendiğini ileri süren Değer, kendisinin de yargı yoluna başvuracağını kaydetti.

Değer, “Maillerimiz okunuyor, telefonlarımız dinleniyor. Mesut Değer'in bu listede olmaması için dışardan etkiler var. Bunlar kabul edilemez. Benim bu listede olup olmamam önemli değil, ben yıllardır CHP çatısı altında siyaset yaptım ve yapmaya devam edeceğim” dedi.

KİM NE YAPMAK İSTİYOR?


CHP kulislerine göre Mesut Değer'in yerine partiye yeni üye yapılan Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu getirilecek. Bir kesim bu mailin parti içinde Mesut Değer'in çevresini boşlatmak için gönderildiğini savunuyor. Ancak bu tartışma bir kenara telefonların dinlendiği ve maillerin takip edildiği izlenimine neden olan bu olay çok konuşulacak.