BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.420,64
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'ye sürpriz bir katılım daha

CHP kongresine saatler kaldı. Kongreye gençlerin ve kadınların damga vurması için çalışılıyor. Kongre öncesi de partiye sürpriz bir katılım var.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- CHP'nin 18 Aralık'ta yapacağı kongre için geri sayım başladı. Seçim startının verileceği kongreye gençler damga vuracak. İstanbul'dan trenle bin kadar genç, Türkiye'nin dört bir tarafından da otobüslerle 3 bin kadar genç Ankara'ya gelecek.

Kongre öncesi yapılan son MYK'da sürpriz bir isim CHP üyesi yapıldı. Sağlık eski Bakanı Yıldırım AKtuna'nın oğlu Oğul Aktuna CHP üyesi oldu.

CHP'nin yeni döneminde özellikle gençlerin ve kadınların öne çıkmasını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu bunun ilk işaretini kongrede verecek. CHP Gençlik kolları İstanbul'dan bir treni kapatarak kongre sabahı Ankara'da olacak şekilde yola çıkacak. Diğer illerden de yüzlerce otobüs dolusu gencin bu şekilde Ankara'ya taşınması bekleniyor. Kongreye bu şekilde 5 bin kadar gencin taşınması hedefleniyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu salona bir yanında Kadın Kolları Başkanı Zuhal Samlı, diğer tarafından Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç'la birlikte kongre salonuna girecek.

OĞUL AKTUNA CHP'DE

CHP MYK üyeleri kongreden önce son MYK toplantısı ile yapılan hazırlıkları gözden geçirdi. MYK'da sürpriz bir isim de partiye üye oldu. SHP'den belediye başkanlığı ile siyasete atılan, daha sonra DYP ve en son da DP'de görev alan Sağlık eski Bakanı Yıldırım AKtuna'nın oğlu Oğul Aktuna MYK üyelerinin imzasıyla parti üyesi yapıldı.

Oğul Aktuna'nın kongreden hemen önce bu şekilde üye yapılması Parti Meclisi'ne alınacağı yorumlarına neden oldu.