BIST 10.169
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,37
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'ye sosyal demokrasi dersi

CHP, sosyal demokrasi bilinci yaratmak için 10 kitabı Türkçe'ye çeviriyor

Abone ol

Türkiye'de sosyal demokrasinin ruhunun yeterince anlaşılamadığı tespitinde bulunan CHP bu konuda yazılmış kaynak niteliğindeki 10 kitabı Türkçe'ye çeviriyor. Kitaplar örgüte de tavsiye edilecek.

Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata yönetimindeki Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'nun (BYKP) raporu doğrultusunda 'sosyal demokrasi' konulu 10 kitabın tercüme edilerek basılması kararlaştırıldı. Akşam'ın haberine göre Ayata, 'Sadece parti zeminini değil, entelektüel zemini de önemsiyorum. Sadece 20. yüzyıl değil, güncel çalışmaları da çevireceğiz. Sadece gelişmiş ülkelerle sosyal demokrat iktidar ilişkisini değil, Türkiye gibi ülkelerle sosyal demokrat iktidar ilişkisini de sorguluyoruz.' ifadelerini kullandı.

YETERİNCE BİLİNMİYOR

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan son Parti Meclisi'ne sunulan BYKP bilgilendirme raporunda, Türkiye'de sosyal demokrasinin sol kamuoyunca ve parti unsurlarınca yeterince bilinmediği belirtiliyor.

CHP'NİN SOSYAL DEMOKRASİ YOLU

Kılıçdaroğlu, 2011'i değerlendirme toplantısında ''CHP'nin gerçek bir sosyal demokrat parti olma yolunda ilerlediğini, sosyal demokrat olmanın birinci yolunun da parti içi demokrasiyi sağlamadan geçtiğini'' ifade etmişti. Kılıçdaroğlu ''CHP, zaten sosyal demokrat değil mi?'' sorusuna ise 'Sosyal demokrat, ancak sosyal demokrasinin de kendisini yenilemesi gerekir' demişti.