BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'ye Avrupalı sosyalistlerden destek

Kılıçdaroğlu liderliğindeki yeni CHP Avrupa solunda da umut yarattı. PES genel başkanından destek var.

Abone ol

Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Genel Başkanı Poul Nyrup Rasmussen, CHP’nin Türkiye’nin yenilenme sürecine yepyeni bir ivme kazandıracağına emin olduğunu belirterek, Türkiye’nin AB üyeliği için Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışacaklarını belirtti

CHP’den yapılan yazılı açıklamada, PES Genel Başkanı Rasmussen’in CHP’nin Brüksel Temsilciliği bültenine yazdığı makaleye yer verildi.

Açıklamada, Rasmussen’in bültende, CHP’nin Türkiye’nin yenilenme sürecine yepyeni bir ivme kazandıracağına emin olduğunu belirttiği aktarıldı. Açıklamaya göre, Rasmussen makalede, Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’na seçilmesinin Türk siyasetinde yeni bir döneme işaret ettiğini belirterek, Türkiye’nin AB üyeliği için Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışacaklarını kaydetti.

Rasmussen, PES olarak CHP’yi desteklemeyi sürdüreceklerini, gençlik politikaları, kadın hakları, ekonomik kalkınma, istihdam ve sosyal haklar gibi alanlarda da birlikte çalışacaklarını bildirdi. Rasmussen, “Çağdaş bir toplumun mihenk taşları olan bu alanlarda başarılı olarak, güçlü ve adil bir Avrupa’yı birlikte inşa edeceğiz” ifadesini kullandı.