BIST 10.259
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,12
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin yerel seçim adayları kimler?

2014 mart atında yapılacak yerel seçim için CHP'nin adayları belli olmaya başladı işte il il CHP'nin adayları..

Abone ol

30 Mart 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin belediye başkan adayları belli olmaya başladı. MYK sonrası açıklanan CHP aday listesinde sürpriz isimler de var. İşte CHP'nin yerel seçim adayları.

CHP Tekirdağ Büyükşehir adayı, Adem Dalgıç

Tekirdağ Belediye başkanı görevini halen yürüten Adem Dalgıç’ın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterildi.

CHP'nin Bilecik Belediyesi Başkan adayı Dr. Sungur Turan 

Dr. Sungur Turan,  1988 yılından beri Bilecik Devlet Hastanesinde İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalışıyordu milletvekili seçimlerinde görevinden istifa edip  Sungur Turan 2011 seçimleri için görevinden istifa ederek CHP’den 2. sıra milletvekili adayı oldu daha sonra sırlamanın adil olmadığını düşünüp adaylağını çekmiştir.

CHP'nin Balıkesir adayı Sami Sözat (Balıkesir Ziraat Odası Başkanı, DYP Eski milletvekili)
Eski DYP Milletvekili Sami Sözat Balıkesir Ziraat Odası Başkanlığı görevni hala yürütüyor. 
 
CHP'nin Ağrıadayı İhsan Çığ..

CHP'nin Tunceli belediye başkan adayı Hasan Güyüldar

Tunceli Eski Milletvekili ve Eğitim Gönüllüleri ve Eğitimi Destekleme Derneği Başkanı Hasan Güyüldar İnşaat mühendisi evli ve iki çocuk sahibi.

CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Gülümser Heper

1964 Sivas doğumlu.  İlk, Orta ve Lise Eğitimini Sivas’ta tamamladı. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı Üniversitede İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Sivas’ta Kronik Böbrek Hastalıkları Derneğini kurdu ve başkanlığını yürüttü. 1992’de İç Hastalıkları Uzmanı oldu. 1993’de Kardiyoloji Kliniğinde Kardiyoloji İhtisasına başladı. 2003 yılında Kardiyoloji Doçenti, 2008’de Profesör oldu. Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı seçildi.
  
CHP Sinop Belediye başkan adayı Baki Ergül 
CHP Sinop belediye başkanlığı görevini yürüten ve ikinci kez CHP taradından Sinop için aday gösterilen Baki Ergül evi ve iki çocuk babası.

CHP Ordu belediye başkan adayı Seyit Torun

Seyit Torun, 1999 Yerel Seçimleri'ne CHP'nin Ordu belediye başkan adayı olarak katıldı; ancak başarılı olamadı ama siyasal etkinliklere devam eden Torun, CHP Ordu il başkan yardımcısı oldu.

2004 yılında Demokratik Sol Parti'ye geçen Seyit Torun, 2004 yerel seçimlerinde DSP'den Ordu belediye başkanı seçildi.

Seyit Torun, 2009 yerel seçimlerine de Demokratik Sol Parti'den katıldı ve üst üste ikinci kez Ordu belediye başkanı seçildi. Ocak 2011'de tekrar CHP'ye katıldı.

CHP'nin Malatya belediye başkan adayı 
01 Ekim 1973’de Malatya’da doğdu.  Gaziantep Üniversitesi İngilizce İnşaat Mühendisliği  Bölümü mezunu.  Sermaye piyasası kurulu gayrimenkul değerleme uzmanı lisansı sahibi, evli ve iki çocuk babası 

CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal

Osman Çilsal eski DYP milletvekili 1961 doğumlu evli ve iki çocuk babası

CHP Kırşehir Belediye başkan adayı Yıldırım Kaya
1958 doğumlu Yıldırım Kaya emekli bir eğitimci Kırşehir'de tanınan sevilen birisi

CHP Karaman belediye başkan adayı Merih Ünver

Merih Ünver, 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili adayı oldu. Ünver Sosyal Demokrat Dergisinde  röportaj muhabirliği yapıyor. Merih Ünver Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Karaman Belediye Başkan adaylığını açıklayarak Karaman'da ilk Başkan adayı olan kadın olrak kayıtlara geçti..

CHP  Isparta belediye başkan adayı Lütfü Çakmakçı

1992-1995 yılları arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi dekan yardımcılığı, 1995-1999 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı kontenjanından YÖK üyeliği, 1996-2004 yılları arasında da Süleyman Demirel Üniversitesi rektörlüğü yaptı. 

CHP Artvin adayı EMİN ÖZGÜN

3 dönemdir Artvin Belediye Başkanlığı görevini yürüten Emin Özgün bu dönemde CHP'nin Artvin için başkan adayı oldu.