BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Bakan, Cumhurbaşkanlığı seçimi için öngörüde bulundu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi için işaret fişeği olacak” dedi. <br/>Bingöl ve Elazığ’daki temaslar...

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi için işaret fişeği olacak” dedi.
Bingöl ve Elazığ’daki temaslarının ardından Ankara’ya giderken sisten dolayı uçakların Elazığ Havaalanı’na inememesi üzerine Malatya’ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya’daki Bingöllü hemşehrileriyle Mangal Vadisi Lokantası’nda bir araya geldi. Bakan Yılmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Gayet güzel bir atmosferde seçimlere doğru gidiyoruz. Yerel yönetimler gerçekten çok önemli. Bu dönem iki açıdan önemli. Birincisi yeni bir kanun çıktı; Büyükşehir Belediyeleri Kanunu. Eskisinden daha önemli bir hale geldi büyükşehirlerimiz. Büyükşehirdeki belediye başkanlarımız mülki sınırlardan sorumlu hale gelecekler. Sadece belediyede bir başkan seçmiyoruz, aslında yerel kalkınmaya da liderlik yapabilecek insanlar seçiyoruz. Yeni mevzuatla birlikte büyükşehir belediyelerimiz daha önemli hale geliyor. İnşallah en güzel şekilde bu süreci yaşarız ve yeni modelimizin de sahadaki en güzel yansımalarını da hep birlikte görürüz” diye konuştu.

BAKAN YAPILACAK SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ
Bakan Yılmaz, “Yerel seçimlerin şöyle bir özelliği de var; hemen arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Dolayısıyla yerel seçimler, yerel seçim olmasının ötesinde de bir anlama sahipler. Cumhurbaşkanlığına giden yolda halkımız ilk defa Cumhurbaşkanını seçmiş olacak, doğrudan seçmiş olacak. Yerel seçimler bir anlamda bunun işaret fişeği olarak da görülebilir. Partiler yerel seçimde aldıkları oy oranına göre cumhurbaşkanlığına giden yolda pozisyonlarını netleştirmiş olacaklar. O anlamda da ayrı bir önemi var yerel seçimlerin. Her iki anlamda da tabi ki biz çok önem veriyoruz ve çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Eskisine göre çok daha erken bir zamanda il adaylarımız en azından belirlenmiş durumda ve seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte inşallah ilçe adaylarımızda şekillendikçe bu yarış, bu demokratik yarış daha heyecanlı ve renkli bir şekilde devam edecek” dedi.
(İHA)