BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,77
ALTIN 2.408,84
HABER /  GÜNCEL

CHPnin tek rakibi Saadet!

CHP Başakşehir Başkan adayı Kaban AK Parti'yi rakip bile görmüyor. 'Tek rakibim Saadet Partisi olur' diyor.

Abone ol

İNTERNETHABER
Bahri Kayaoğlu

Mehmet Kaban..
Belkide bu yazıyı okuyacak olanlarınızın arasında bulunan bir çoğunuzun öğretmeniydi o..
68 kuşaklıydı.. Aynı dava uğruna omuz omuza mücadele verdiğiniz bir arkadaşınızdı belki..
1980 darbesinde mağdurluk yaşayan bir çoğunuzdan sadece biriydi..
Sıfırdan iş hayatına atılıp zirveye çıkan bir işadamı oldu.. Atılımcı ve girişimciydi..
Bir çok Sivil Toplum Kuruluşu içinde yer aldı.. Kurucu oldu, yöneticilik yaptı..
Tam bir eğitim gönüllüsü.. Bir çok okulun yapımında öncülük etti, katkılarda bulundu..
Hayırseverdi.. ihtiyacı olan herkese yardım elini uzattı, bağışlarda bulundu..
O şimdi Başakşehir Belediye Başkan Adayı..
Aday olduğu siyasi parti CHP..

ÖĞRETMENLİKTEN ATILDI, SANAYİCİ OLDU!
Diğer Sayfada!


[PAGE]

ÖĞRETMENLİKTEN ATILINCA SANAYİCİ OLDU

TEK RAKİBİM SAADET PARTİSİ ADAYI
-Peki, diyorum son bir soru.. Bahçeşehir, Altınşehir ve Başakşehir'den oluşan üç ağırlıklı bölgeniz var. Nerden ne kadar oy bekliyorsunuz?
- Bahşeşehir’in 24 bin seçmeni var ve burdan yüzde 80 oy bekliyorum.
- Orta bölge dediğimiz ve 65 bin seçmeni bulunan Altınşehir’de yüzde 50 üstü oy alırım.
- Başakşehir’de 44 bin seçmen var ve geçtiğimiz seçimde burda hiç örgütlü olmadığımız halde yüzde 18 aldık. Bu seçimde burdan yüzde 30 üstü oy alacağız..
- Rakipleriniz hangi siyasi parti?
- Bu bölgede rakibimiz Saadet Partisi olur.. AK Parti burada üçüncülüğü ancak alır. 

1950 Adıyaman Besni doğumlu. Zor şartlarda geçen bir çocukluk dönemi geçirdi. 1968 yılında Köy Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra bulunduğu yörede öğretmenlik yapmaya başladı. 13 yıl bu görevini sürdürdü. Uzun yıllar Besni TÖBDER Başkanlığını yaptı. 12 Eylül 1980 darbesi sonrası çıkartılan ve çok sayıda devlet memurunu görevinden eden 1402 nolu Sıkı Yönetim Yasası, “Mehmet öğretmen”i de görevinden etti.. Memleketinde yapacak bir işi kalmayınca İstanbul’a geldi. Kendi deyimiyle; “Gedikpaşa’ya gökten zembille indi”.. Küçük bir atölyede ayakkabı imalatçılığına başladı.. 1985 yılı, yaptığı işin dönüm noktası oldu. O yıl başlayan “Gülhane Şenlikleri”ne katıldı ve perakende satıcılığı öğrendi.. Cabani markasıyla ürettiği ayakkabılar önce İstanbul’da sonra Anadolu’da ve dış piyasada geniş bir pazar buldu, aranan bir marka haline geldi. Cabani, şimdi dış ülkelerde taklidi yapılan markalardan biri..
***
SİVİL TOPLUMCU... EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ

Mehmet Kaban, sosyal konulara duyarlı ve sivil toplum örgütleri ile her zaman iç içe oldu. Mesleğiyle ilgili bir çok derneğin ve vakfın kuruculuğunu ve yöneticiliğini yaptı. Bir çok okulun onarımında ve yapımında önderlik etti, katkılarda bulundu. Şimdi hedefi 25 bin işyerinin bulunduğu İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde, Meslek Lisesi ve Yüksek Meslek Okulu açtırmak.
***
BAŞAKŞEHİR'İ CHP KAZANIR
Diğer sayfada!

[PAGE]



BAŞAKŞEHİR'İ CHP KAZANIR

Kurucusu olduğu vakfın eğitimle ilgili yapacağı projelere dalıp giden Kaban'ı biraz siyasete çekmek istiyorum.
Araya giriyorum..
- Peki siyasete giriş?
- Bütün hayatımız boyunca zaten siyasetle iç içeydik. Ama faal olarak girişim 1997 yılıdır. Bahçeşehir’de CHP örgütünü kurduk. O yıldan beri gönüllü olarak, hiçbir görev talep etmeden çalıştık. Bu yıl Bahçeşehir’in yeni ilçe olan Başakşehir’le birleşmesinden sonra partim tarafından bu görev teklif edildi.
- Yeni kurulan ilçeler içinde Başakşehir AK Parti’nin kalesi olarak görülüyor. Şansınız nedir?
- Ben sanayiciyim. Hesap kitabımı doğru yaparım. Burada da bu çalışmalarımı yaptım. Genel seçimlerde her ne kadar vatandaşlarımız çoğunluk olarak AK Partiye oy vermiş olsalar da ben bu seçim sürecinde onlara kendimi ve projelerimi anlattığımda onların bana yöneleceğini ve oy vereceğini biliyorum. En büyük oyu orta kesim dediğimiz 65 bin seçmeni bulunan Altınşehir bölgesinden alacağıma inanıyorum.
- Projeleriniz neler?
- Altınşehir bölgesinde AK Parti gecekonduları yıkıp ranta çevirmek istiyor. Burada bir rant varsa o yörede yaşayanındır. Biz o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın evlerini yıkmayacağız.. Bu bölgede tabi bazı projeler geliştireceğiz ve bölge halkının onayı ile yöreyi yaşanır bir kent haline getireceğiz.
- Başakşehir'de güzel siteler yapıldı ama burası bir cezaevi gibi. İnsanlar sabah işine gidip akşam gelip evine kapanıyor. Hiçbir sosyal yaşantı yok.. Gençlere yönelik hiçbir aktivite yok. Başakşehirde komşuluk ilişkileri malesef hiç gelişmedi.. Başlıca nedenide sosyal aktivitelerin olmaması. Site yöneticiliğinde bir çok haksızlıkların yapıldığını biliyoruz. Toki veya kiptaş tarafından atanmış yöneticiler var. Göreve geldiğimde burada yaşayan insanları, kendi ihtiyaçları doğrultusunda, istismara yol açmadan demokratik ve katılımcı bir yapıya kavuşturacağız.
- Onurkent’te hala ruhsat ve iskan yok.. Orada yaşayan vatandaşlarımıza bu haklarını vereceğiz. Ayrıca Onurkent muhtarlığı kurulacak..
- Başakşehir, Altınşehir ve Bahçeşehir’de güvenlik sistemini geliştireceğiz. Gelişen teknolojiden faydalanacağız.
- Bölgede okul ve sağlık kuruluşu açığı var. Bunları tamamlayacağız.. Sanayi bölgesi olması açısından meslek okullarına ağırlık vereceğiz. Meslek liselerinin yanı sıra meslek yüksek okulları açılacak..
- Aile hekimliği kurulacak.. Yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç hastalar için evde tedavi sistemi getireceğiz. Sağlık üstünde duracağımız en önemli projelerden biri olacak.
- Okullara ve camilere arıtma sistemi kurulup öğrencilerin temiz su içmesi sağlanacak.
- Milli bayramlarda tüm okullarımızda ki öğrencilere ve öğretmenlere giyecekleri elbiseleri ücretsiz sağlayacağız.
- Engelliler ve yaşlılara yönelik projeler geliştirilecek.
- Kültür merkezleri kurulacak.. Sivil toplum örgütlerine yerler sağlayacağız..
***
Sayıp gidecek daha ama dnışmanı gelip araya giriyor.. Bir toplantıya yetişmesi gerekiyor.

AK PARTİ ZORLANACAK

Başakşehir'i "çantada keklik" gören AK Partiye benden uyarı.. Zor bir rakip sizi bekliyor. CHP burdan seçimi alırsa kimse şaşırmasın.. Hesabını kitabını çok iyi yapan, mütevazi kişiliğe sahip bir adayları var.. Deneyimli bir siyasetçi ve kırkı kırk yaran bir esnaf...