BIST 10.471
DOLAR 32,74
EURO 35,06
ALTIN 2.440,36
HABER /  DÜNYA

CHP’nin mitingi neden iptal edildi ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Saat 16.00’da Kadıköy’de bir miting yapacaktık. Bu yaklaşık bir ay önce alınmış karardı. Ama Türkiye’...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Saat 16.00’da Kadıköy’de bir miting yapacaktık. Bu yaklaşık bir ay önce alınmış karardı. Ama Türkiye’de önemli gelişmeler var. İstanbul’da etap etap yayılan tüm Türkiye’ye yayılan bir direniş var. Arkadaşlarımızla değerlendirdik ve saat 16.00’da yapacağımız mitingi iptal ettik. Arkadaşlarımız bütün milletvekillerimiz Taksim’de olacaklar” dedi.
Ankara’dan İstanbul’a düzenleyecekleri miting için gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Taksim ve çevresindeki eylemler nedeniyle Kadıköy’deki mitinglerini iptal ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Saat 16.00’da Kadıköy’de bir miting yapacaktık. Bu yaklaşık bir ay önce alınmış karardı. Ama Türkiye’de önemli gelişmeler var. İstanbul’da etap etap yayılan tüm Türkiye’ye yayılan bir direniş var. Arkadaşlarımızla değerlendirdik ve saat 16.00’da yapacağımız mitingi iptal ettik. Arkadaşlarımız bütün milletvekillerimiz Taksim’de olacaklar” diye konuştu.

"SEN BU ÜLKENİN BAŞINA BELA OLDUN"
Olayların sorumlusu olarak Başbakan Erdoğan’ın kendilerini gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan birisinin burnu kanarsa sorumlusu Cumhuriyet Halk Partisi olacak demiştir. Neye dayanak bunu söylüyorsun? Polisine güvenerek mi söylüyorsun, TOMA’lara güvenerek mi söylüyorsun? Devletin güvenliği yurttaşın güvenliğini sağlamaktır. Devletin görevi eylem yapan yurttaşı korumaktır. Kentine sahip çıkan bir İstanbullu var. Ağacına sahip çıkan İstanbullu var. Doğasına sahip çıkan İstanbullu var. Ama bütün bunları talan eden bir diktatör var. Bu diktatörün adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Herkes bunu çok iyi bilsin. Ben her şeyi yaparım. Hayır kardeşim, sen hiçbir şey yapamazsın. Sen ancak Türkiye’nin başını belaya sokarsın. Dün gece kendisini tekrar uyardım. Yargı karar verdi, gezi parkı ile ilgili olarak. Karara uyacağını açıkla. Birinci koşul bu. Polislerini geri çek. İkinci koşul bu. Halk bırak eylem yapsın, enerjisini boşaltsın. Üçüncü koşul bu. Hala CHP’yi suçlayarak kendisini kurtaracağını sanıyor. Sen bu ülkenin başına bela oldun Recep Tayyip Erdoğan. Bu ülkenin yakasından düş. Düşme zamanın geldi artık. Eğer adam gibi adamsan, demokrasiden nasibini aldıysan istifa et. Demokrasilerde istifa edilir. Ağacına sahip çıkanın üzerine biber gazıyla polisle mi gidilir. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu milletin yakasından düşmesi lazım” ifadelerini kullandı.
(İHA)