BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,18
ALTIN 2.474,01
HABER /  DÜNYA

CHP’nin kapıcısı mı, genel başkanı mı?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, fikrini beyan etmemekle eleştirdiği CHP lideri için, "Kim bu Kılıçdaroğlu, CHP’nin nesi, kapıcıs...

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, fikrini beyan etmemekle eleştirdiği CHP lideri için, "Kim bu Kılıçdaroğlu, CHP’nin nesi, kapıcısı mı, genel başkanı mı?" dedi.
TBMM’de cuma namazı çıkışında gazetecilerin kadın milletvekillerinin Genel Kurul’a pantolonla girmesi ile ilgili sorularına cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Aralık 2012’de başlayan İçtüzük Uzlaşma Komisyonu’nun aldığı kararı açıklayan ve İçtüzüğün 56. maddesinde pantolon giyme ile ilgili herhangi bir sorunun olmadığı konusunda kanaat oluşturduklarını söyledi. Elitaş, “Dün yapılan İçtüzük Uzlaşma Komisyonu’nda AK Parti, MHP ve BDP’nin grup başkanvekilleri, Şafak Hanımın dünkü yapacağı konuşmayı pantolonla yapacağını ve problem çıkmayacağını taahhüt ettiler. Aynı şekilde Meral Akşener hanımın grup başkanvekillerini ara vererek toplantıya verdiği süreçte AK Parti’nin 5, MHP’nin 2, BDP’nin 2 grup başkanvekili ‘Şafak hanım eğer isterse Meclis Başkanımız arayı 15 dakika daha uzatsın, pantolonla konuşsun’ dedik. Her ne hikmetse CHP buna itiraz etti. Dün Meral hanımın kıyafeti, içtüzük içtüzük diyen CHP, açık ve net İçtüzüğün 56. maddesine aykırıdır. Ama 4 siyasi parti grubunun mutabakatı sonucunda Meral hanım, Güldal hanım ve Ayşegül hanım frak giymekten kurtuldu ve siyah bir ceketle TBMM’yi idare etmeye başladı, 6 yıldan beri böyle bu iş. İçtüzük ile alakalı bu kadar sadık olduğunu ifade eden CHP, hangi içtüzüğün maddesinde kürsü işgali yazar, içtüzüğün hangi maddesinde başkanlık divanına saldırı ve hakaret yazar, içtüzüğün hangi maddesinde tişört ile TBMM Genel Kurulu’na girilir. Böyle ikiyüzlü siyaset olmaz. Kameralar karşısında farklı arka odalarda farklı konuşmak siyasetçiye yakışmaz. Salı gününden itibaren hangi partiden olursa olsun kadın milletvekili arkadaşlarımız ceket ve pantolon ile Genel Kurul’a geldikleri taktirde biz itiraz etmeyiz, MHP ve BDP Grup Başkanvekilleri de itiraz etmeyecek” diye konuştu.

"DEĞİŞİKLİĞE İHTİYAÇ YOK"
“Bu muammayı ortadan kaldırmak adına İçtüzük’te değişikliğe neden sıcak bakılmıyor?” sorusuna ise Elitaş, “İçtüzük’te değişikliğe ihtiyaç yok. Bugüne kadar başörtüsü yasak dediler, kanuni engel, içtüzük engeli var dediler. Başörtüsü ile herhangi bir engel yok dedik biz. Şuanda TBMM’de 56. maddeyi değiştirerek pantolon giymenin önünü açacağımızı ifade etmiyoruz. Mevcut haliyle zaten pantolona bir engel yok. Siz bunu yasakçı zihniyet ile yorumlarsanız her şey engel” yanıtını verdi.
Elitaş, “Bu zamana kadar türban ve pantolona engel olan neydi?” şeklindeki soru üzerine de, “Zihniyet engeli vardı, yasakçı zihniyet devam ediyordu. Türkiye’de demokrasi içselleşmemişti. Biz 11 yılda ana muhalefet partisinin zihniyetini demokratikleştirmeye çalıştık. 11 yıl emek verdik, CHP bugün türban olduğu taktirde kıyamet kopacağı korkusuyla yaşıyordu, ama dün gördü ki başörtüsü ile Genel Kurul’a gelen milletvekilin kıyamet sebebi olmadığını anladı. Darbe olacağını, irtica olacağını düşünüyordu, Türkiye cumhuriyetten önceye doğru gidecek, cumhuriyetin kazanımlarını gideceğini düşünüyordu, bu korkuyu herkese yayıyordu. Ama gördü ki 4 tane kadın milletvekilinin başörtüsü ile TBMM’ye girmesinin kıyamet sebebi olmadığını anladı. Bizde 11 yıl emek verdik, CHP’nin o karanlık zihniyetinin aydınlanabilmesi için emek verdik, bu 11 yıllık emeğin ürünü” dedi.

“PANTOLON GİYİLMESİNİ CHP ENGELLİYOR”
Genel Kurul’da pantolon giyilmesini CHP’nin önlediğini savunan Elitaş, “Dünkü yaptıkları istismarı örtmek için gayret göstermesinler. Biz açıkça söyledik, teklifimizi Şafak hanıma söylemedilerse haksızlık yapmışlardır. Eğer söyledilerse istismar etmişlerdir. Pantolon giyilmesini CHP engelliyor. Ben isim söylüyorum, Ayşenur hanım bize anlattı, kendisi Ruhsar Demiral ve Pervin Buldan ile Meclis Başkanı’nı ayrı ayrı ziyaret ettiklerini, kadınlar olarak pantolonla girmelerini sorduklarını ve Cemil Bey’in engel olmadığı yönündeki ifadesini gruplarla paylaştıklarını, MHP, AK Parti ve BDP’nin kabul ettiğini, Emine Ülker Tarhan’ın grup başkanvekili olduğu dönemde ona gidildiğini ve 3 gün müsaade istediğini, 3. günün sonunda buna katılmayacaklarını ifade ettiğini söyledi. CHP ile konuştuklarımızı bundan sonra ıslak imza altına almamız lazım” diye konuştu.

“KİM BU KILIÇDAROĞLU, CHP’NİN NESİ, KAPICISI MI, GENEL BAŞKANI MI?”
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun herhangi bir açıklama yapmamasını da eleştiren Elitaş, “Emine Hanım farklı söylüyor, Hamzeçebi başka bir şey, İnce başka bir şey söylüyor ama Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir şey söylemiyor. Kim bu Kılıçdaroğlu, CHP’nin nesi, kapıcısı mı, genel başkanı mı? Böylesine önemli bir konuda bir ifadede bulunması gerekir. Anca sayın Başbakana hakaret ederek, aklındakini başkasına atfederek genel başkanlık yapılmaz. Kapalı grup toplantısını yapıyorsunuz, Kılıçdaroğlu yok. Başörtüsü ile ilgili herkes aklına eseni söylüyor, Kılıçdaroğlu’ndan tık yok. Sen ne zaman bir şey söyleyeceksin, sen ne zaman ana muhalefet partisinin genel başkanı olacaksın? Her kafadan ses geliyor. CHP kaçlı koalisyon bilmiyoruz” dedi.
(İHA)