BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin 2019 aday adayları kapışmaya başladı

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP'de ismi geçen aday adaylarını yazdı.

Abone ol

2019 Cumhuraşkanlığı seçimleri için CHP'de aday adayları kapışmaya başladı. CHP'ye yakın isimlerden SONAR araştırma şirketinin sahibi Hakan Bayrakçı'nın, Kesici'nin 2019 için en kuvvetli aday olduğunu söylemesine Baykal cephesinden itiraz gecikmedi.

Hareketlenen CHP kulislerindeki son durumu Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde aktardı.RAHATSIZLIK TAVANA VURMUŞ

"(...)Özetle... Kesici ismi güzel isim CHP için. Bayrakçı’nın aday olması için sıraladığı özellikleri de taşıyor ama seçime daha 2 yıldan fazla bir zaman var. Şimdiden bu ismi ortaya atmak ve üzerinde tartışma başlamasına neden olmak doğru mu emin değilim. Birkaç gündür CHP’lilerle görüşüyorum. Haber kaynaklarımla. 2019’da aday olmayı kafaya koymuş Deniz Baykal’ın Kesici isminin ortaya atılmasından büyük rahatsızlık duyduğunu iddia ediyorlar.

Zaten epeydir varmış bu rahatsızlık, ama Bayrakçı tarafından Kesici ismi ifşa edilince, bir de üstüne üstlük bu ismin aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki isim olduğunu söyleyince Baykal ve ekibindeki rahatsızlık tavana vurmuş deniliyor.

Çok yakında yansır bu kamuoyuna, “Sevilay demişti” dersiniz. Yani Baykal değilse bile ona yakın bazı isimler, Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki cumhurbaşkanı adayı Kesici’nin önünü kesmek için birtakım atraksiyonlara girişirlerse şaşmayın sakın!"