BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'lilerin delice bulduğu Suriye planı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Suriye hakkında uzmanlardan bilgi aldı. Toplantıda CHP'lilerin "sınır ötesi operasyon" ihtimalini "delice" olarak tanımladığı öğrenildi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye sınırındaki gelişmeler ile ilgili bir grup uzmanla buluştu. İki saat süren toplantıda bölgedeki dengeler ve Türkiye'nin pozisyonu ele alındı.

Suriye konusunda uzman 5 isimle Genel Merkez'de biraraya gelen Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz eşlik etti.

SURİYE'YLE İLGİLİ SUNUM YAPILDI

CNN TÜRK'ün haberine göre, isimleri açıklanmayan uzmanlar, Suriye'nin mevcut durumu ve geleceğine dair detaylı bir sunum yaptı.

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

Yaklaşık iki saat süren toplantıda Suriye'deki silahlı yapılar, ABD ve Rusya'nın rolü, hedefleri ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne etkileri ile uluslararası hukuk ve güvenlik başlıkları masadaydı.

SINIR ÖTESİ OPERASYON DELİCE

Rusya ve İran'ın Esad rejimine desteği, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin Suriye politikası da toplantıda ele alınan başlıklar arasındaydı.Toplantıda CHP kanadının "sınır ötesi operasyon" ihtimalini "delice" olarak tanımladığı öğrenilirken, Türkiye'nin Suriye'deki bir iç savaşa taraf olmasına karşı olunduğu vurgulandı.

KILIÇDAROĞLU İRAN BÜYÜKELÇİSİNİ KABUL ETTİ

CHP lideri gün içinde Ankara'da görev süresi dolan İran Büyükelçisi'ni de kabul etti.