BIST 10.052
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.397,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'liler o caminin önünde!

Başbakan, "CHP iktidarı ahır yaptı" demişti... CHP'liler bugün o caminin önünde basın açıklaması yaptı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son grup konuşmasında 20 Nisan 1936 tarihli Cumhuriyet Gazetesi haberini göstererek CHP iktidarının ahıra çevirdiğini öne sürdüğü İzmir Seferihisar'daki caminin önünde CHP'liler basın açıklaması yaptı.

CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu'nun da katıldığı açıklamada, Seferihisar İlçe Başkanı Hüseyin Ercan, Kasım Çelebi Camisi'nin işgal kuvvetlerinin vahşiliği nedeniyle ahır haline geldiğini söyledi. Ercan, "1936 yılında Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yayın üzerine bu camiyi onarıp temizleyerek tekrar ibadete açan bizzat CHP'dir. Yine bu caminin medresesini restore etmek için proje hazırlatan, Anıtlar Kurulu'na sunan ve kaynak tahsis edilmesi için İl Özel İdaresi'ne başvuran bugünün CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer'dir. Sayın Başbakan, CHP, onun kurucusu Mustafa Kemal, İsmet Paşa, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir ve niceleri olmasaydı Türkiye'de acaba namazını kılacak cami bulabilecek miydi? Çünkü o camilerin yerinde kim bilir neler olacaktı" diye konuştu.

"HER TOPLANTIDA YALAN RÜZGARI"

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise, Başbakan'ın İzmir'i teslim almak adına her grup toplantısında kentle ilgili "yalan rüzgarı estirdiğini" söyleyerek, şöyle konuştu:
"Utanma duygusu nedir bilmiyorlar. İzmir'de yapılan 80 kilometrelik Aliağa Menderes Raylı Sistemi projesini ki Türkiye'nin en uzun şehir içi raylı sistemini Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. Ama Meclis'te çıkıp Başbakan, o hattı kendilerinin yaptığını; 'rahmetli Piriştina projeyi başlattı, bizi ortak edip bitirdi' açıklamasını yaptı. Oysa rahmetli Piriştina o proje için kredi talep etmişti, hükümet kefil olmamıştı. Başkan Kocaoğlu geldikten sonra İzmirliler tamamen kendi öz kaynaklarıyla projeyi tamamladı. Büyükşehir Belediyesi 535 milyon TL harcamıştır, Ulaştırma Bakanı'nın tek kuruşu yoktur. Tamamı Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir projedir. Bir tek Fransızlardan kalma hat tahsis edilmiştir. Kentsel dönüşüme yalan söylemeye devam ediyorlar. Biz bu yalanları teşhir edeceğiz."

CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu da, AKP'nin tarihi ve haberleri saptırarak CHP'ye İzmir'den vurma çabasına dikkat çekti, "Yalanı, yalancıyı İzmir görüyor. Bizim görevimiz de bu yalanı Türkiye'ye anlatmaktır" dedi.