BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.403,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'liler Anayasa'ya karşı yürüdü

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları, Anayasa değişikliğine karşı bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Abone ol

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları, Anayasa değişikliğine karşı bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan ve ellerinde, ''Üstünlüğün hukuku değil, hukukun üstünlüğünden yanayız'' yazılı pankart ve parti flamalarını taşıyan grup, ''Cemaat hukuku istemiyoruz'', ''Bağımsız yargı, bağımsız Türkiye'', ''Türkiye laiktir, laik kalacak'' şeklinde sloganlar atarak Taksim Meydanı'na kadar yürüdü.

Taksim Metro İstasyonu önünde grup adına basın açıklaması yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yunus Emre, AK Parti'nin kimseye danışmadan ve uzlaşma zemini aramadan alelacele hazırlanmış bir anayasa değişikliği paketini gündeme getirdiğini savundu.

Anayasaların toplumsal uzlaşma metinleri olduğunu ifade eden Emre, AK Parti'nin kendi iktidarına hizmet eden bir yargı oluşturmaya çalıştığını ve kendi parti tüzüğünü değiştirir gibi Anayasayı değiştirmeye kalktığını ileri sürdü.

Anayasa değişikliğiyle, Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmesi ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) hedef olarak alındığını öne süren Emre, şöyle dedi:

''AKP artık gizliliği kalmayan gündemlerini kendi korku ve endişelerini Anayasa'ya yansıtmak istemekte, bunu yaparken de 'darbe anayasasını değiştireceğini' iddia ederek kendi darbeci anayasasını yapmak istemektedir. AKP, Anayasa paketinde yer alan ve yapılmak istenen 3 değişiklikle tek parti yargısı yaratmaya çalışıyor. Biz bu nedenle diyoruz ki o üstünü örtmeye çalıştığınız 3 maddeyi ayırın, öbürlerini hiç tartışmayalım parlamentodan derhal geçsin. İstediğiniz üç temel değişiklik, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik hukuk devleti olma özelliğini ortadan kaldırır.''

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.