BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.397,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Küçükçekmece engelleri aşıyor

Engelsiz Küçükçekmece sloganı gerçek oluyor. Bugüne kadar 500 tekerlekli sandalyenin dağıtıldığı ilçede çalışmalar sürüyor.

Abone ol

Bugüne kadar engelli vatandaşlara, tekerlekli sandalyeden işitme
cihazına, hasta bezinden koltuk değneğine kadar birçok malzeme yardım
hizmetinde bulunan Küçükçekmece Belediyesi "Her Engeli Aşalım 2010" Malzeme Dağıtım Töreninde, 20 akülü ve 40 manuel sandalye ile 21 işitme cihazı dağıttı.

Programa, İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sanatçı Metin Şentürk ve Süheyl-Behzat Uygur kardeşler katıldı.

Küçükçekmece Belediyesi Engelliler filmi gösteriminin ardından konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, gerçekleştirilen tören nedeniyle yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Yeniay, "Daha önce toplam 500 akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtarak 500 aileyi harekete geçirdik. İnsan, kendi koyduğu engelleri kaldırırsa hayata dair her şey çok daha güzel olur. İnanç engel tanımaz. Sokaktaki yaşam biçimimiz engelli vatandaşlarımıza daha büyük bir engel
oluşturuyor. Bizim görevimiz bu engelleri kaldırmak.
Engelli
vatandaşlarımızın bir araya geleceği, beraber sosyal aktivitelerde
bulunacağı ve meslek sahibi olacağı alanlara ihtiyacı var. Biz bunları da
başarmak istiyoruz. Amacımız engellilerin hayata daha sıkı sarılması" dedi.

Program,  protokol konuşmalarının ardından davetli konukların temsili
dağıtım töreniyle sürdü. Küçükçekmece Engelliler Tiyatro Grubu'nun sahneye koyduğu oyun sonunda engelli oyuncular da mezuniyet sertifikalarına kavuştular. Program, Başkan Yeniay tarafından plaket takdimi ve  engelli malzeme dağıtımıyla sonlandı.