BIST 10.093
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.405,42
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Yıldız'dan başdöndüren çark

CHP'li Mahmut Yıldız hakkındaki iddialar nedeniyle fezleke hazırlanırsa istifa edeceğini söylemişti Savcılık fezlekesini hazırladı. Yıldız, şimdi bakın nasıl çark etti?

Abone ol

Silvan Cumhuriyet Savcılığı’nın CHP Şanlıurfa Milletvekili ve CHP Genel Saymanı Mahmut Yıldız hakkında hazırladığı fezleke, Adalet Bakanlığı’na ulaştı. Fezlekede Yıldız, ‘Sahte belge ve bilgileri kullanmak suretiyle devleti dolandırmak ve haksız kazanç sağlamakla’ suçlanıyor.

Yıldız’ın ‘Hukuksuz ve şike fezleke’ diyerek Savcının gerekli soruşturma yapmadan hazırladığını öne sürdüğü ‘28 Mart 2005’ tarih ve 2005/227 numaralı fezleke şöyle:

MESAFELER UZATILDI

‘Her ne kadar müşteki Sait Bilmez, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız hakkında Batman Barajı müteahhitliği yaptığı sırada kendisinin de yanında taşeron olarak çalıştığını, Yıldız’ın hak edişlerde nakliye mesafelerinin yanlış hesaplanmasından dolayı haksız kazanç sağladığı, örneğin başlangıç noktası sıfır ve on metre olan bitim noktası ise 180 metre arasında olan elek artığı malzemeyi depoladığı halde, 1200 metre mesafeye elek atığı malzemeyi nakletmiş gibi işlem yaptığı, yine kum ocağından gövde dolgusuna kil nakliyesi ve riprap taşı nakliyelerinde mesafelerin gerçekten daha ırak gösterildiği, ayrıca barajın tamamen kaya üzerine oturmamış olduğu halde oturmuş gibi para alındığı, bilirkişilerin baskı ve tehdit altında tutulduğu, yine resmi belgelerde işin başkaları tarafından yapıldığı halde işleri kendisinin yaptığını gösterdiği hususlarında ihbar ve şikayette bulunmuşsa da sanık Mahmut Yıldız’ın TBMM 22. dönem Şanlıurfa Milletvekili olduğu anlaşıldığından,

NETİCE VE KANAAT

Sanık Mahmut Yıldız’ın sahte belge ve bilgileri kullanmak suretiyle devleti dolandırmak, haksız kazanç sağlamak suçundan TCK’nın 504/7, 269. maddeleri gereğince yargılanabilmesi için TC Anayasası’nın 83/2 maddesine göre dokunulmazlığının kaldırılması hususunda gerekli kararın verilmesi takdir ve tasviplerinize saygıyla arz olunur.’

Çark etti

ENERJİ operasyonunda suçlanan CHP Şanlıurfa Milletvekili ve Genel Saymanı Mahmut Yıldız daha önce ‘Hakkımdaki iddialar nedeniyle fezleke hazırlanırsa milletvekilliğinden de partideki görevimden de istifa ederim’ demişti. Yıldız, bu sözlerinin anımsatılması üzerine çark ederek, ‘Yargıya intikal eden, delilli, tespitli, hukuki eksiği bulunmayan fezleke olursa istifa ederim. Ama bu hazırlanan hukuk skandalıdır, şike fezlekedir’ dedi.

Kaynak: hurriyetim.com.tr