BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

CHP’Lİ VEKİLLERİN ERZURUM’DA YARGILANMASINA KARAR VERİLDİ

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan CHP’li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’in Erzu...

Abone ol

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan CHP’li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’in Erzurum’da yargılanmasına karar verildi.
CHP’li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin hakkında Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde devam eden Ergenekon davası kapsamında açılan ve eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in yanı sıra çok sayıda asker ve MİT personelinin bulunduğu dosyanın birleştirilme talebi, Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından reddedilmişti.
Bugün Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya; CHP’li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe katılırken, eski CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin katılmadı. Ersin’i avukatı Tuncer Aktaş temsil etti.
Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, ”Mahkememizce daha önce verilen birleştirme kararını Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından kabul edilmemesi kararına karşın önceden verilen birleştirme kararının geri alınarak, dava dosyasının mahkememizce yürütülmesine karar verilmesini kamu adına talep ederiz” ifadelerini kullandı.

GİZLİ TANIKLAR ‘FIRAT’, ‘MUNZUR’ VE ‘ERGAN’ DİNLENİLECEK
Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, dava dosyasında gizli tanıklar ‘Munzur’, ‘Fırat’ ve ‘Ergan’ın dinlenilmesi yönünde karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
CHP’li eski milletvekili Ahmet Ersin, daha önceki duruşmalarda Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine kendisine içi para dolu olarak verilen rüşvet çantasını göstererek, "Munzur’un kesinlikle soruşturma dosyasında gizli tanık olduğunu bilmiyordum. Erzincan’a bu olaylar öncesinde geldiğimde yaklaşık 2-3 ay öncesine kadar il başkanımızın vasıtası ile gizli tanık olduğu iddia edilen Erdal Erdoğan ile il başkanımızın pastanesinde tanışmıştım. Kesinlikle kişisel hiçbir dostluğum ve arkadaşlığım yoktur. 80 bin lira olduğu iddia edilen James Bond çanta değildir. İşte bu çantayı da bugün bu duruşmayı getirdim. O günkü çanta da benim seyahat çantamdır. Bu çantanın içerisinde şahsıma ait eşofmanım vardı. İddia edildiği gibi içerisinde para filan yoktu” şeklinde ifade vermişti.

10-15 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI İSTENİYOR
Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın başlattığı Erzincan’daki Ergenekon soruşturması kapsamında açılan ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in de aralarında bulunduğu çok sayıda asker ve MİT personelinin sanık sandalyesinde oturduğu davanın gizli tanığı Munzur’a rüşvet teklifinde bulundukları iddia edilen eski CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve eski CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe hakkında, TCK 314-2, 314-4 ,TCK 220/6 kapsamında Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Silahlı Ergenekon terör örgütü üyesi olmamakla birlikte Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, maddi menfaat karşılığında ifadeleri değiştirmek, rüşvet vermek" suçlamasıyla 10 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.
(İHA)