BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,15
ALTIN 2.448,97
HABER /  POLİTİKA

CHPli vekile Fethullahçı raporu

MİT'in kurumların isteği üzerine o kişiler hakkında verdiği bigiler yanlış çıkabiliyor.

Abone ol

TBMM, MİT'in kurumların isteği üzerine sorulan kişilerle ilgili verdiği istihbarat bilgilerine ilişkin ilginç bir gerçekle karşılaştı. Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP'li Milletvekili Mustafa Özyürek, MİT'in kendisi hakkında, 'Fethullahçıdır' diye istihbarat raporu verdiğini açıklarken, "Ben solcuyum, MİT'in daha dikkatli olması gerekir" dedi.

Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bütçelerinin görüşülmesi sırasında söz alan Özyürek, 1998 yılında İş Bankası Yönetim Kurulu üyesi iken, bankanın POAŞ özelleştirmesine girmesi üzerine Özelleştirme İdaresi'nin MİT'ten bilgi sorduğunu, bu sırada kendisi hakkında Fethullahçı diye rapor verildiğini bildirdi. Bir arkadaşının kendisini uyardığını, bunun üzerine inanamayarak, "Şaka mı yapıyorsun?" karşılığını verdiğini anlatan Özyürek, daha sonra belgeyi komisyonda isteyenlere de gösterdi.

Özyürek, "MİT'e göre Türkmenistan'da Fethullah Gülen faaliyetlerini organize etmişim. Hani gitsem yardımcı olurdum, ama bu ülkelerin hiçbirine gitmedim" dedi.