BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.441,24
HABER /  GÜNCEL

CHP'li vekilden dünya lideri açıklaması

CHP Kocaeli Miletvekili Haydar Akar TBMM Genel Kurulu'nda ilginç açıklamalarda bulundu

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li Miletvekili Haydar'dan çok tartışılacak açıklamalar geldi.

Suriye'ye ve diğer ülkelere yönelik operasyonun temelinde, Ortadoğu enerji rezervlerinin kontrol edilmek istenmesinin yattığını iddia eden CHP Kocaeli Miletvekili Haydar Akar, Güney Kıbrıs'ın, AK Parti'nin iktidarda olduğu 2004'te AB üyesi olduğunu bildirdi. Akar, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kıbrıs'ın Akdeniz'de petrol arayamayacağını söylemişti. Ancak Güney Kıbrıs, İsrail ile anlaşma yapmış ve petrol aramaya başlamıştır. Biz ise oraya sadece Piri Reisi gönderdik'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın Gazze'ye yardım gemilerinin gideceğini söylemesine rağmen, çıktığı Ortadoğu gezisinde çark ettiğini iddia eden Akar, ''Başbakana sesleniyorum. Madem dünya liderisin, gücün varsa bin gemiye ve Gazze'ye git. Gidemiyorsan, 'gideceğim' deyip Türkiye'yi dünya kamouyunda gülünç duruma düşürme'' diye konuştu.

ATATÜRK, ECEVİT VE İNÖNÜ'DÜR DÜNYA LİDERİ

CHP'li Akar, bu sözlerinden sonra kendisine laf atan AK Parti'li milletvekillerine, ''Bende yürek var, hem de mangal gibi. Gel bakalım istersen'' dedi. Başbakan Erdoğan'ın ''dünya lideri'' olarak lanse edildiğini ifade eden Akar, ''ABD, İngiltere, Fransa karşı çıkmasına rağmen Kıbrıs'a çıkma kararı veren Bülent Ecevit'tir dünya lideri. 1. ve 2. İnönü Savaşlarını yapan, Lozan Anlaşması'nı imzalayarak Misak-ı Milli sınırlarını belirleyen İsmet İnönü'dür dünya lideri. Bugün Meclis çatısı altında olmanıza olanak sağlayan, ülkemizde serbestçe ibadet yapmamızı sağlayan, bugün taşeronluğunu yaptığınız ülkelere karşı kurtuluş mücadelesi veren Mustafa Kemal Atatürk'tür dünya lideri. Bunlar dışındakiler olsa olsa çakma dünya lideri olur'' diye konuştu.

SUS BE SUS!

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ise Bozkır'ın konuşmasını eleştirerek, ''Artık Komisyon Başkanı olmuşsun, Başbakan'a yağcılık yapmana gerek yok'' dedi. ''Burada böyle konuşturtmayız'' diyen Kaplan'a, AK Parti'li milletvekilleri sık sık laf attı. Kaplan da kendisine laf atan bir milletvekiline, ''Sus be saygısızlık etme otur'' yanıtını verdi.