BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,95
ALTIN 2.445,23
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden başörtüsü itirafı

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, halkın derdini bırakıp laiklik peşinde koştukları özeleştirisinde bulundu.

Abone ol

"Cami cemaatinden korktuk, uzaklaştırıldık. Sosyete partisi olduk. Toplumdan kopuk bir siyaset izleyen partilerin başarılı olma şansı yok."

Bu itiraf ve özeleştiri niteliğindeki sözler CHP Adana Milletvekili Turgay Develi'ye ait. CHP'li vekilin itirafları Zaman gazetesinde yer aldı.

Anamuhalefet partisinin gazeteci kökenli vekili, “Yıllarca laiklik peşinde koştuk, başörtüsü ile mücadele ettik ve sistemin savunma refleksini hep ön plana çıkardık. Yanlış yaptık. Sosyete partisi olduk. Bu da partimizi bugünkü hale getirdi" diyor.

Bilal Ögütçü imzasıyla manşete taşınan Develi, CHP'nin neden iktidara gelemediğini anlatıyor.

HALKIN DİZİNİN DİBİNE OTURACAĞIZ

-Biz bir eksik yapıyorduk. Birileri tarafından kurulan ve ortaya çıkan sonuçlar üzerinden refleks gösteriyorduk. Halbuki, sonuçlar üzerinden siyaset yaparak bir yere varılamaz. Sonuçların nedenleri üzerinden bir yol izlemek lazım. Biz onlara samimi gelmiyoruz, inandırıcı gelmiyoruz. Ama halkın ayağına gideceğiz, dizinin dibine oturacağız ve partimizin programlarında aslında var olan temel sorunlara çözüm önerilerimizi anlatacağız.”

SOĞUK SAVAŞ SİYASET DİLİ

 -Biz cami cemaatinden korktuk, uzaklaştırıldık. Bunlar soğuk savaş siyaset diliydi. Türkiye’de ülkücü, devrimci, milli görüşçü ve sosyalistler olarak bu dili kullana kullana kamplara bölündük.

SORUNLARA ODAKLANAN POLİTİKA

Algılar üzerinden yapılan siyaset yerine, halkın içinde yaşadığı sorunlara dokunan, halkın çözüm iradelerini dinleyerek bir politika dili geliştirmek istediğini söyleyen Develi'ye göre halk yoksul, işsiz ve çaresiz. Çiftçi ürettiğinin karşılığını alamıyor, işçi sendikasızlaştırılıp öksüzleştirildi.