BIST 10.725
DOLAR 32,25
EURO 34,97
ALTIN 2.430,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekil Kuran kursu açılışında konuştu!

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Salihli ilçesinin Çapaklı Köyü’ndeki Kur’an kursunun açılış törenine katıldı.

Abone ol

Sakine Öz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’de laikliğin gündelik yaşamdan inanç ve ibadet özgürlüğüne dek geniş bir alanda kazanımlar sağladığını, bu kazanımların da ancak dinin doğru ve ehil kişilerin elinde öğretilmesi yoluyla korunup geliştirilebileceğini kaydetti.

Manisa Milletvekili Sakine Öz, Atatürk’ün Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kurdururken, halkın din hizmetlerinden doğru ve tarafsız biçimde yararlanmasını amaçladığını, ibadethanelerin doğru biçimde yönetilmesini, dinde ayrışma ve bölünmeleri değil, herkesin inancına saygılı, dinler ve inançlar karşısında eşit uzaklıkta duran bir devlet modeli kurguladığını belirtti.

Sakine Öz, konuşmasında, din hizmetlerinin sahte din adamlarından ve siyasi otoritelerin gölgesinden kurtarılması adına mücadele yürüten ATATÜRK’ün, yurttaşlarının ibadetlerini daha özgür ve hiçbir baskıya maruz kalmadan yapabilmesi için uğraştığını sözlerine ekleyerek şunları söyledi:

“Atatürk, dinde keyfi düzenlemelere gidilmemesi adına laiklik ilkesini hayata geçirmiştir. Böylece güzel dinimizi siyasetin, tarikatların etkisinden kurtarmıştır.

İbadetin ve inancın Allah ile kul arasında olması gerektiğine inanan Atatürk, tekke ve zaviyeleri kapatmış, ancak saltanatı elden giden bazı kerameti kendiden menkul hocalar, şeyhler cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Atatürk’e ve onun kurduğu cumhuriyetimize her fırsatta saldırmıştır.

Güzel dinimizi bazen oy toplamak için, bazen makam mevki için, bazen de para için kullananlar hep olmuştur. Bunları yapmaya devam edenler de olacaktır. Lütfen bu fırsatçıları iyi tanıyıp bunlara yüz vermeyelim.

Sakine Öz, sözlerini şöyle noktaladı:

Kur’an kursu yapımı için arsasını bağışlayan Vesile Teyze’ye ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyor, kursumuzun Çapaklı Köyü’ne hayırlı olmasını diliyorum.”

ÇAPAKLI'NIN SORUNLARINI HER YERDE DUYURUYORUZ

Sakine Öz, konuşmasının devamında, Çapaklı Köyü’nde temel geçim kaynağı olan tarımın sorunlarını ve gençlerin işsizliğini Manisa’nın ileri gelenlerinin önünde bir kez daha gündeme taşıdı ve yetkililerin çözüm adına somut adımlar beklediklerini şu sözlerle vurguladı:

“Çapaklı Köyümüz Salihli’nin büyük köylerinden. Köyümüzde delikanlılarımız ve genç kızlarımız var. İşsizlik ülkemizin her yanında olduğu gibi, bu köyümüzde de yoğun biçimde yaşanmaktadır. Sayın valimiz de buradayken, işsiz gençlerimize kalıcı iş olanağını yaratacak kursların daha fazla sayıda açılmasının yararlı olacağını savunuyorum.

Ayrıca, köyümüzün ve çevre köylerin bir derdini de iktidar partisi milletvekiliyle ve sayın valimizle paylaşmak istiyorum. Salihlimizin bu bölgesinde çiftçilerimiz yoğun olarak mısır tarımı yapmaktadırlar. Mısırın hasat zamanında, Toprak mahsulleri Ofisi ile yaşanan sorunların, alımlardaki gecikmelerin ve düşük fiyatları alımların bir an once üreticimizi sevindirecek düzeye gelmesi için çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.”

Konuşmasının ardından, köy sakinlerinin sorunlarını dinlemeyi sürdüren CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, mevcut binasında 3. katta hizmet veren sağlık ocağına özellikle yaşlı vatandaşların ulaşımının zor olduğunu öğrendi. Sağlık ocağının, binanın giriş katına taşınması yönündeki talebi Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’a doğrudan iletti.