BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,65
ALTIN 2.391,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin'den inanılmaz oy iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin AK Parti ile CHP arasındaki puan farkının bire indiğini iddia etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İnanılmaz seçim iddiası CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den geldi. 12 Haziran yaklaştıkça siyasetçilerin iddiası rakamlara yansımış durumda. Tekin"e göre AK Parti ile CHP arasında puan farkı bire indi.

ANKETLERDE ORTALAMA 24 PUANLIK FARK VARDI

Hangi parti yüzde kaç oy alacak merak konusu. Kamuoyu araştırma şirketlerinin anketleri ortada. AK Parti'nin oyları yüzde 47-50, CHP'nin oyları ise 24-26 bandında dolaşıyor. Ancak Gürsel Tekin'in bir iddiası var ki, bu yüzdeleri ters yüz edecek türden.

Sabah yazarı Mahmut Övür'e konuşan Tekin'in açıklamaları siyaset dünyasında yankı bulacak. Farkın bire indiğini söyleyen Tekin, araştırmadan daha fazla ayrıntı vermedi. Övür kendisini arayan Tekin'in sözlerini köşesine taşıdı.

"FARK BİR PUANA İNDİ"

(...)Önceki gün CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin aradı. İddialı oluşuyla bilinen Tekin, çok geniş kapsamlı bir kamuoyu araştırması yaptırdıklarını belirtip şöyle diyordu:
"İnanmayacaksın ama yeni bir kamuoyu araştırmasının sonuçları çok çarpıcı. AK Parti ile aramızdaki fark bir puana indi."

Doğrusu şu ana kadar yayınlanan kamuoyu araştırmalarının aksine CHP'nin yüzde 30'lar civarında olacağını düşünen biri olarak, bu rakamı gerçekçi bulmadım. Ama siyasette inanmak da önemlidir. "Yeni CHP" eksik bulunan projelerine, çok eleştirilen Ergenekon sanığı adaylarına rağmen siyaset yapıyor olması ve muhalefetin tek adresi nedeniyle oylarını artıracak. Yüzde 30 civarı oy CHP'de yeni yönetimi ayakta tutacağı gibi yenileşmenin de süreceğini garanti edecektir.
Daha fazlasını beklemek de ummak da gerçekçi değil.

Yazının tamamı için tıklayın