BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.427,59
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tarhan'dan 6 maddelik bildiri

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, komutanların istifasını yorumladı. Tarhan şunları söyledi:

Abone ol

Komutanların istifası siyaset dünyasında geniş yankı buldu. Gözler ana muhalefet partisine çevrildi. CHP kurmayları krizle ilgili olarak eleştiri oklarını hükümete yöneltti. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan 6 maddelik bildiri yayınladı.

6 MADDELİK BİLDİRİ

1- Hukukun üstünlüğü, demokrasi gibi kavramlar sivil yönetimlerde gerçek anlamını bulur. Sağlıklı işleyen bir sivil yönetim, yönettiği kurumlarla kriz çıkaran bir yönetim değildir. İktidarın görevi kurumları itibarsızlaştırmak olmamalıdır.

2- Asker kışlasında kalmalı. Askerin sıcak siyesetin içine çekilmesi doğru değildir ancak sabah akşam askeri kötülemek, iftira etmek, saygınlığına gölge düşürmek hiçbir fayda sağlanmaz.

3- Demokrasi iktidarın her istediğini yaptığı bir rejim değildir. Demokrasi otokrasiye dönüşmemelidir.

4- Son olayda yargı bağımsızlığının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yargı artık milli irade adına değil, siyasal irade adına karar veren bir yapıya dönüşmüştür.

5- Her iktidarın temelinde meşruiyet bulunmalıdır. AKP yargıdan elini çekmelidir.

6- Komutanların istifaları devlet kurumları arasındaki kopukluğu göstermektedir. Madem komutanlar görevinden ayrıldı, iktidar bu istifaların gerekçelerini paylaşmalıdır.