BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

CHP'li Özgür Özel'den İstanbul açıklaması 25 yıl bekledik 15 günde bekleriz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, itirazların devam ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Abone ol

Özgür Özel, Radyo Sputnik’te “Yavuz Oğhan’dan Bi De Bunu Dinle” programına katıldı. Seçimlere yapılan itirazları ele alan Özel, geçtiğimi seçimlerde Ankara'da oyların yeniden sayılması talebinde bulunduklarını ancak bunun reddedildiğini hatırlattı.

Kuralların kişiye, partiye göre olmaması gerektiğini belirten Özel,  "Bergama’da CHP’nin başvurusu reddediliyor, Kırklareli’nde Cumhur İttifakı’nın başvurusu kabul ediliyor. Bu çifte standart can yakıyor." dedi.

Seçim ile iktidarın değişmesine demokrasi dendiğini belirten Özel, bazı gazeteleri eleştirerek şu ifadeleri kullandı: "Bazı gazetelere, köşe yazarlarına bakınca ‘Seçmen sandığa gidip oy atmak suretiyle cumhurbaşkanımıza darbe yapıyorlar’ diyorlar. Senin cumhurbaşkanın sandıktan çıkmadı mı? Senin cumhurbaşkanını, belediye başkanını değiştirmek halkın elinde değil mi? Bir adamın sandığa attığı oy ne darbesi olsun.

Demokrasi kaybettiğini kabul etmekdir
Şunu görüyoruz ki, Adalet ve Kalkınma Partisi seçim kazanmayı biliyor ama seçim kaybetmeyi bilmiyor. Oysa demokrasi, kaybedince de kaybettiğini kabul etmektir. Kazandığın seçimin sonucunu kabul etmek demokrasi değildir. 

123 milletvekili nöbette
Bugün halkın iradesini yok sayıyorlar. 123 milletvekilimiz İstanbul’da dönüşümlü olarak uyuyarak sandıklara sahiplere çıkıyorlar. 3 ilçede tüm oylar sayılıyor ama örneğin Kartal, sayımı durdurdu. Saydıkça aynı sonuç çıkıyor. Bütün sandıkları açıp saysalar da sonucun değişmeyeceği görülüyor. Anlamlı bir fark ortada yok.

Bizim için hava hoş
Gördüğüm şu, maddi hatalar artık düzeldi. Kanaatimiz sonucun değişmeyeceği yönünde. Bunu sandık başındaki AK Parti temsilcileri gördü. Bunu herkes görüyor. İlla sonuna kadar gidilsin denilip 15-20 gün bütün oylar sayılmaya kalkışılırsa bizim için hava hoş.

25 yıl bekledik
25 yıl bekledik, 15 gün daha bekleriz. Ama AK Parti, dünyaya bir seçim sonucunu tanımadığını, değiştirmek için her yola başvurduğunu, 2019 yılında ve teknolojisinde seçim sonuçlarını 30 gün ilan edemeyen bir ülke olduğunu izah edemeyecektir. Dedikodular başladı ya, şuralarda evrak taşıyorlarmış, ihale dosyalarını değiştiriyorlarmış. Bu dedikoduların büyümesi önce Türkiye’ye sonra AK Parti’ye zarar."