BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li muhalifler imza topluyor

CHP'de muhalifler seçimli kurultay için gerekli olan 651 imzaya kilitlendi. Toplantılar yapan muhalifler imza çalışmasını başlattı.

Abone ol

CHP'de muhalifler seçimli kurultay için gerekli olan 651 imzaya kilitlendi. Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplantılar yapan muhalifler, imza çalışmasını başlattı.

İlk etapta Genel Merkez'i kurultaya zorlayacak olan muhalifler, başarılı olamamaları halinde düğmeye basacak.

Parti içi muhalefet, olağanüstü kurultay için gerekli olan yaklaşık 260 delegenin imzasında sorun yaşanmayacağını düşünüyor. Ancak seçimli kurultay için 651 delegeye ihtiyaç var. Kurultayı toplamak isteyenler de gerekli olan 651 imzanın peşine düştü.

KURULTAY SATRANCI

Kurultay için muhalifler parti yönetiminin tavrını bir süre daha beklemeyi düşünüyor. Kurultay isteyen bazı isimler kurultayın toplanmaması halinde MYK'nın değişmesini istiyor. CHP PM üyesi Mesut Değer de, "Genel Başkan bir şey yapmalı, yoksa kazan kaynar" dedi.

Parti içinden bir grup çıkabileceğini iddia eden Değer, "2014 yerel seçimlerinde İzmir, Mersin'de kaybedilir. Önce MYK sorumluluğunu yapmalı" dedi.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE TOPLANTILAR YAPILIYOR

Muhalifler Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplantılar yapıyor. Edinilen bilgiye göre İstanbul'da imza çalışması başlatıldı. İlçe başkanları, delegeler ve milletvekili aday listesinde yer almayan PM üyelerinin de toplantılara katıldığı öğrenildi.

İzmir'de de delegelerden imza alınmaya başlandığı belirtilirken, kurultay için hazırlıkların yapıldığı ifade edildi. Edinilen bilgiye göre yapılan toplantılarda PM'nin ve MYK'nın yenilenmesi görüşü ön plana çıktı.

Ankara'da yapılan değerlendirmelerde de ilçelerden ve diğer illerden gelen haberler masaya yatırılıyor. Ankara'da yapılan toplantılarda birkaç gün içerisinde somut bir durumun ortaya çıkabileceği kaydediliyor