BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li kurmaylardan istifa  yorumu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç dün gece partideki görevinden istifa etti. İstifayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istediği konuşuluyor

Abone ol

NESRİN YILMAZ-İNTERNETHABER-ANKARA- Dün gece ani bir kararla CHP'deki Genel Başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Gülseren Onanç'ın istifası konuşuluyor. Onanç'ın istifasını bizzat Kemal Kılıçdaroğlu'nun istediği bildiriliyor. Gülseren Onanç'ın neden istifa ettiğini, onu istifaya götüren nedenin "CHP'ye oy verenlerin yüzde 65'i sürece destek vermemizi istiyor" demesi mi, bütün bunları CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin İnternethaber'e anlattı.

İSTİFA TEK TARAFLIDIR 

Gülseren Onanç'ın istifasını değerlendiren Gürsel Tekin, istifanın tek taraflı bir durum olduğunu, konuyla ilgili detaylı bir bilgiye sahip olmadığını söyledi:

"Erzurum'daydım, İstanbul'a yeni geldim, konuyla ilgili detaylı bir bilgiye sahip değilim, henüz Gülseren Hanımla konuşma fırsatım olmadı. Bu istifanın süreçle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum, sonuçta istifa tek taraflı bir şeydir, arkadaşımla konuştuktan sonra gerekli açıklamayı yapacağım."

BİZİM ÖYLE BİR ANKETİMİZ YOK 

CHP Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin de tıpkı Gürsel Tekin gibi detaylı bir bilgiye sahip değil, istifayı dün gece televizyondan öğrendiğini söyleyen Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben dün partiden ayrıldıktan sonra gerçekleşen bir olay, istifadan haberim bile yoktu. Ama söylediği, "tabanın yüzde 65'i sürece destek vermemizi istiyor" sözünü Gülseren hanım neye dayanarak söyledi bilemiyorum. Bizim böyle bir kamuoyu araştırmamız yok, ama arkadaşımız böyle bir açıklama yaptı, bilemiyorum."

Gülseren Onanç'ın istifasını değerlendiren bir başka isim de CHP milletvekili Nur Serter. Serter'e göre, genel başkan istedi ve Gülseren hanım istifa etti, Genel Başkan Gülseren Onanç'la çalışmak istemedi.

"İstifa nedenini bilemiyorum, Genel Başkanımız istifayı istemiş ama ben istifanın tek bir nedeni olduğunu düşünmüyorum.Bu genel başkanın değerlendirmesidir, onu kendisine sormak lazım, tek bir nedene dayalı olmadığı düşüncesindeyim, çünkü böyle olmaz. Genel Başkanın taktiridir, birlikte çalışmada zorluk yaratan nedenler olsa gerek."

"İstifayı isteyen genel başkan, istifa eden de Sayın Onanç, benim bu konuda bir değerlendirme yapmamı gerektirecek bir durum yok, her şey son derece açık. Etrafta anketler uçuşuyor, Gülseren Hanım nereden böyle bir sonuca vardı, kim ne yaptı, nasıl bir çalışma yapıldı bilmiyorum ama benim gördüğüm kadarıyla CHP tabanının sürece destek vermesi gibi bir durum söz konusu değil. Biz de dolaşıyoruz, nereye gidersek gidelim, sürecin götürülüş biçimine son derece tepkili bir CHP tabanı ile karşılaşıyoruz."

"Gülseren hanımın bahsettiği anketi kim yaptı, nerede yaptı, hangi kriterlerle yapıldı, hangi sorular soruldu, alınacak sonuçlarda bunlar çok önemlidir. "Barış istiyor musunuz" diye bir soru sorarsanız, ülkenin yüzde 100'ü buna evet diyecektir. Sorunun sorulış biçimi, sürecin götürülüş biçimi, Abdullah Öcalan'ın sürecin başında yer alması, bunların hepsi ayrı ayrı değerlendirilmelidir. CHP adına bu sürecin başında Abdullah Öcalan'ın bulunması tabanın tepkisini almaktadır."

"Ama gördüğüm bir gerçek var, CHP tabanı söz konusu olduğunda yüzde 65'lik bir destek kesinlikle söz konusu değil, olamaz. en son bu olay olduğu için midir, başka nedenler var mıdır bilemiyorum, Genel Başkan böyle taktir etmiş ve belli nedenlerden dolayı nirlikte çalışmak istememiş."

CHP parti sözcüsü Haluk Koç ise, olayı medyadan öğrendiğini, Genel Başkanın dün gece Onanç'la konuştuğunu ve bu konuşmadan sonra Gülseren Onanç'ın istifa kararı aldığını söyledi:

"Bildiğim kadarıyla Genel Başkanımız sayın Onanç'a birlikte çalışmalarının sıkıntı getireceğini söylemiş, istifa etmesini söylemiş. Bu genel başkanın talebi ben de okuduğum kadarıyla biliyorum. İstifa tek taraflı bir müessese, gerekli açıklamayı Gülseren Hanım yapacaktır, benim şimdilik bu konuda başka bir açıklamam olamaz, bizim tüzüğümüze göre genel başkanımız MYK üyelerini atama ve görevden alma yetkisine sahiptir. Olayın daha sonrasında neler olduğunu ben bilemiyorum."