BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.383,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Koç'tan Sarıgül'e ilginç benzetme

CHP Basın Sözcüsü Haluk Koç'tan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü kızdıracak benzetme.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Sarıgül'ü sürekli renk değiştiren trafik lambalarına benzetti.

Adaylıkla ilgili renk vermekten kaçınan ve farklı demeçleriyle dikkatleri çeken Sarıgül, CHP'li yöneticilerin hedefinde.

İNTERNETHABER'İN POLİTİKA HABERLERİ KATEGORİSİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

KENDİNİ KONUMLANDIRSIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Mustafa Sarıgül ve yerel seçimlerdeki adaylara ilişkin sorusunu böyle yanıtladı:

“5 kişilik bir komisyonumuz çalışıyor zaten. Bu her il kendine özel. Mustafa Bey de adı geçen arkadaşlarımızdan bir tanesi. CHP 2 Eylül’e kadar adaylık süresini uzattı. Çok sayıda başvuru var. Bunlar içerisinde tüm üyelerimizle eğilim yoklaması yanında nüfusu 100 bini aşan yerlerde bağımsız birbirine çapraz olarak kontrol eden kamuoyu anketleri ve bunlardan sonra da aday belirlenmesi. Belediye Meclis üyeliklerinde de bu şekilde çok sayıda müracaat olan yerlerde fermuar yöntemi.

Tepeden inme aday belirleme döneminin kapandığını söyledik. CHP açık oynuyor. CHP demokratik süreçleri çalıştırmaya gayret ediyor. Diğer tarafta kapalı, küçük bir iki ipuçları ondan sonra büyük reis ne derse o, İzmir’de o, Ankara’da o, gökten zembille aday düşüyor oraya. Biz de katılımcılığı istiyoruz. Niyeti olanlar başvuracak. Sarıgül konusuna gelince öncelikle kendisinin bir konumlandırma yapması gerekiyor, bir değerlendirme yapması gerekiyor. Boş atışlarla bunlar olmaz. Siyaset günü geldiğinde objektif tavır gerektirir, duruş gerektirir ve onun arkasında da söylem gerektirir. Böyle kırmızı, yeşil, sarı trafik lambası gibi olursanız ne tarafa bakacağınızı şaşırırsınız.”

"ERDOĞAN'A DİKTATÖR DERSE CHP'YE GELSİN"

Hatırlanacağı üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP'li vekile ait Yurt gazetesine verdiği röportajda Sarıgül'ü eleştirmişti. Sarıgül'ün İstanbul adaylığıyla ilgili soruya Tekin şunları söylemişti:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun Başbakan için bir tanımlaması var. ''Diktatör, yalancı'' diyor. Başbakan'a bunları söyleyebilecek herhangi biri, tabii partimiz ve genel başkanımız da onay verirse kabulümüzdür. Söyleyebiliyorsa buyursun gelsin diyorum. Ayrıca AKP ile AKP'nin yerel yönetim ve siyaset kadroları ile bu kadar kabul görüp göremeyeceğini doğrusu bilemiyorum."