BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce isyan bayrağını çekti!

Yalova'da bulunan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, protesto yürüyüşüne katıldı

Abone ol

Yalova'da bulunan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Taşköprü Beldesi'nde kurulması planlanan Vopak Kimyasal Depolama Tesisi'ni protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Katılımın az olmasına sinirlenen İnce, "Şehitlerle ilgili yürüyüşte çok az insan vardı. Şimdi Vopak'la ilgili yürüyüşte yine çok az insan var. Bu kent ruhunu yitirmiş" dedi.

Yalova Kent Konseyi üyeleri, Taşköprü Beldesi'ne yapılması planlanan Vopak Kimyasal Depolama Tesisi'ni protesto etmek için Gazipaşa Caddesi'ndeki Deprem Anıtı'nın önünden toplandı. Yaklaşık 100 kişilik gruba CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'de destek verdi. Ellerinde 'Güvenli ve Sağlıklı Bir Gelecek İstiyoruz' ve 'Yalova Kimya Deposu Olmasın' pankartları açarak Vopak Kimyasal Depolama Tesisi'ni protesto eden grup, eylemden sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Protesto yürüyüşünden sonra CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yürüyüşe katılımın az olmasına tepki gösterdi. İnce, "Bugün gördümki Yalova kenti ruhunu yitirmiş. Bu kent ruhsuz bir kent olmuş. Geçen gün şehitlerle ilgili yürüyüşte çok az insan vardı. Şimdi Vopak'la ilgili yürüyüşte yine çok az insan var. Yani PKK'lılar şehitlerle ilgili yürüyüşü izlediklerinde Yalovalıların şehitlere destek vermediğini algılar. Bugün burada Vopak'la ilgili yürüyüşte az sayıda insanın olması Vopak'çıları sevindirir. Konuşmaya geldi mi her şey var.

"YALOVALILAR SINIFTA KALDI"

Milletvekillerini suçlamak kolay. Kurtar bizi demek kolay. Kimse kimseyi kurtaramaz. Herkes kendini kurtarır. Bu kente bunu fırça olarak algılayabilirsiniz. Herkes haddini bilsin. Sahip çıkacaklarsa çıksınlar. Böyle olmaz" dedi. Kahvede okey oynayanların yürüyüşe katılmak yerine oturdukları yerden alkış tutuklarını söyleyen İnce, "Oradan alkışlamak kolay. Çevre Komisyonuna üye iktidar partisi milletvekilimiz var. Onu göreve davet ediyorum. Bugün buraya katılamamıştır. İşi vardır ona itirazım yok, ama bu konunun üzerine eğilmesi lazım. Her şeyden önce Yalovalılar sınıfta kaldı. Hiç kimsenin konuşmaya hakkı yok. Hep aynı insanlar burada. Bu kentte, kentlilik bilinci oluşmamış. Siyasetçi ve bürokrat da buradan cesaret alamaz, herkes burada at koşturur" diye konuştu. Yalova Kent Konseyi Başkanı Lale Dondurmacıoğlu da, Yalova'nın insanların endişe içerisinde yaşadığı büyük bir kimya deposuna dönüşmesini istemediklerini belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.