BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Halk TV'nin Meral Akşener hayali hem Erdoğan'ı hem de...

CHP'li yayın kuruluşu Halk TV, yeni parti kurma hazırlığındaki Meral Akşener'e destek çıktı. Halk TV'nin Genel Müdürü Şaban Sevinç'e göre Meral Akşener hem AK Parti'yi hem de Recep Tayyip Erdoğan'ı devirebilir!

Abone ol

16 Nisan Referandumu öncesinde birleşen CHP ve MHP'li muhalifler bu birlikteliğe devam ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi MHP'li muhaliflerin düzenlediği tüzük kurultayını iptal etmiş ve Meral Akşener'in başını çektiği isimler yeni parti için çalışmalara başlamıştı.

HALK TV'DEN DESTEK GELDİ

Ankara kulislerinden Meral Akşener'in yeni bir parti kuracağı iddiaları konuşulurken, Akşener'e destek de Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen Halk TV'nin Genel Müdürü Şaban Sevinç'ten geldi.

'KORKAK VE ÜRKEK OLMA'

Akşener'in adalet yürüyüşüne katılma kararını Ahmet Türk'ün de benzer bir karar aldığından rafa kaldırdığını belirten Sevinç, "Meral Akşener özellikle merkez sağda büyük kitleleri peşinden sürükleyebilecek bir potansiyele sahip. Ama 'Ahmet Türk olursa biz olmayabiliriz.' tarzında bazı kaygıları olmuş. Meral Akşener bu nedenle yürüyüşe katılmayacaksa Akşener'in kuracağı siyasi hareket ölü doğar. Yola çıkan liderlerin korkak ve ürkek pozisyon almamaları gerekiyor

"AK PARTİ VE ERDOĞAN'I DEVİRİRLER"

Sevinç, Akşener'in de Adalet Yürüyüşü'ne katılması gerektiğini belirterek; "Toplumda sürüklenen savrulan bir sürü lider var. Türkiye kendi düşüncesini topluma kabul ettiren, toplumu ikna eden, kitleri peşinden sürükleyen demokratik bir lider arıyor. Türkiye'nin selameti açısından Akşener'in kuracağı partiyi çok önemsiyorum. Doğru kadro ve doğru siyaset ile partileştiği takdirde AKP'yi de Tayyip Erdoğan'ı da ilk seçimde devireceklerine inanıyorum." dedi.