BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

CHP'li eski vekil: Doğruya doğru, yanlışa yanlış!

CHP 24'üncü dönem milletvekili Faik Tunay, olası AK Parti-CHP koalisyonunu değerlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Türkiye seçimden sonra koalisyon konusuna kilitlendi. Partiler arası diyaloglar sürerken en çok dillendirilen koalisyon ihtimli AK Parti-CHP koalisyonu.

CHP 24'üncü dönem milletvekili Faik Tunay koalisyon hakkındaki görüşlerini internethaber'e anlattı

UZLAŞI ÇOK ÖNEMLİ


Ben milletvekilliği yaptığım dönemde de her zaman uzlaşıyı savundum. Her zaman doğruya doğru, yanlışa da yanlış demeye gayret edindim. Demokrasilerde uzlaşının çok önemli olduğuna inanıyorum. Seçimden birinci çıkan parti yüzde 40'la AKP, ikinci çıkan partide biziz. Tabloya baktığınız zaman, millet öncelikle iktidar kurma görevini AKP'ye, onlar yapamazsa da bize veriyor.

PM KARARI ÖNEMLİ

Zaten Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına da dikkat ettim, hükümet kurma görevini önce Davutoğlu'na, o yapamazsa Sayın Kılıçdaroğlu'na vereceğini söylüyor. Uzlaşma elbette olabilir ama burada kırmızı çizgiler de çok önemli. Bizim CHP olarak savunduğumuz değerler var. Örneğin 17- 25 Aralık süreçleri var, kamu vicdanını yaralayan dört eski bakanla ilgili hadiseler var. Bunlar da tabi partinin hassasiyetleri. Bunlara dikkat edilecektir. Kemal Bey Parti Meclisi'nin toplantıya çağırdı, burada çok sağlıklı bir yol izleniyor, anladığım kadarıyla oradan çıkan ağırlıklı görüşe göre adım atılacak.

DÖRT BAKANLA İLGİLİ HASSASİYET YOK SAYILAMAZ 

Ama seçmenin verdiği mesaj şu; kimse ülke hükümetsiz kalsın istemiyor, demokrasilerde de böyle uzlaşmalar olur. Artık AKP ile CHP arasında mı olur, CHP ile başka partiler arasında mı olur bilemiyorum ama Sayın Genel Başkanımız da bazı kırmızı çizgileri olmakla beraber kapıları tamamen kapatmadığını söyledi. Aslında bu hassasiyetler sadece CHP'nin hassasiyeti de değil, toplumda yolsuzluklarla ilgili, bu dört eski bakanla ilgili hassasiyet var, bunu yok saymamız mümkün değil.

ÜLKE HÜKÜMETSİZ KALMAMALI 

Önümüzdeki hafta Sayın Davutoğlu bu görevi aldıktan sonra ilk olarak CHP'ye gelecek, bakalım göreceğiz, bizim içimizde de buna taraftar olanlar da var, karşı olanlar da var ama parti Meclis'nden çıkacak olan görüş en önemli görüş olacak. Benim Faik Tunay olarak bir düşüncem var, ülke hükümetsiz kalmamalı. 

Bu koalisyona destek olanlar da var, karşı çıkanlar, bu koalisyon sonrası zarar görürüz diyenler de var. İnsanlar yabanda ve partide ikiye bölünmüş durumda. Yani hangi görüş ağır basıyor derseniz, bunu ölçümlemek mümkün değil.