BIST 10.192
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.398,73
HABER /  GÜNCEL

CHP'li belediyeye 'senfonik' baskın

İstanbul Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, Maltepe Belediyesi'nde arama yaptığı bildiriliyor

Abone ol

İNTERNETHABER- Emniyet güçlerinin CHP'li belediyeleri yönelik operasyonları sürüyor.

İlk adresin İzmir Büyükşehir Belediyesi olan operasyonlar ay başında Avcılar Belediyesi'ne uzanmıştı.

Son adresi ise İstanbul Maltepe oldu. Operasyonda Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındı.

Başkan Zengin'in de aralarında bulunduğun 7 kişi ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

6 AY ÖNCE BAŞLADI                                                                   

Erdoğan sinyali vermişti
CHP'li belediyelere yönelik operasyonların ilk sinyani Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki 'rüşvet' polemiğinde vermişti. Erdoğan'ın o konuşmasının ardından CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara hız verildi. Peki Erdoğan ne demişti? İşte yanıtı... Ayrıntılar için TIKLAYIN

Yaklaşık 6 ay önce düzenlenen operasyonun devamı olduğu belirtilen soruşturma kapsamında belediyenin düzenlediği kültürel etkinliklerde ücretlerin yüksek tutulduğu ve ihalelerin belediye çalışanların yakınlarına verildiği iddia ediliyor.

Polis ekipleri Maltepe Belediyesi'nin Kültür İşleri Müdürlüğü'nde de arama yapıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Maltepe Belediyesine yönelik düzenlenen operasyonda, Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Belediyenin arka kapısından çıkarılan çalışanlar, ifadelerine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Sabah saatlerinde belediyeye gelen polis ekipleri, belediye başkanlığı ve bağlı binalarda arama yapmıştı.

ÇAĞDAŞLIK AÇIKLAMASI

Gözaltı kararının ardından Mustafa Zengin, Kartal Adliyesi'ne getirildi. Zengin, gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorularına "Siz senfonu orkestrası dinlediniz mi? Dinlemediyseniz anlamazsınız. Çağdaşlığı bilemezsiniz. Çağdaşlığın düşmanını da bilemezsiniz" diye yanıt verdi.

'SENFONİDE YOLSUZLUK' İDDİASI

Bu arada, Emniyet yetkilileri, operasyonun geçtiğimiz yıl Maltepe Belediyesi'ne "Senfonide yolsuzluk" iddiasıyla düzenlenen operasyonun devamı olduğunu, soruşturmaya konu olan senfoni orkestrası ihalelerinin 2009-2010 arasını kapsadığı belirtildi. Belediyeye ait Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahne alan senfoni orkestrasıyla ilgili ihalede yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili belge ve evraklara el konulmuştu. Yapılan ihalelerin başkan yardımcılarının yakınlarının ortağı olduğu şirketlere verildiği idida edilmişti.

Öte yandan, konuyla ilgili davanın Kartal Adliyesi'nde hala görülmeye devam ettiği öğrenildi.


BAYKAL'IN DÜNÜRÜ

Maltepe Belediye Başkanı, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifa etmesinin ardından başlattığı 'açlık grevi'yle adını duyurmuştu.

Zengin'le ilgili bir diğer ayrıntı ise Deniz Baykal'ın dünür olması. Deniz Baykal'ın oğlu Ataç Baykal'ın eşinin ağabeyi olan Mustafa Zengin, 2007 seçimlerinde İstanbul 1. bölge 9. sıradan milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. Zengin, son yerel seçimlerde de CHP'den Maltepe Belediye Başkanlığına seçilmişti.

BASKIN'DAN GÖRÜNTÜLER...