BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.378,27
HABER /  GÜNCEL

CHP'li belediyeye operasyon

Çanakkale Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alınan zanlılardan 23'ü tutuklandı

Abone ol

Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 26 kişiden 23'ü tutuklandı, 3 kişi de serbest bırakıldı.

Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan 89 kişinin Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nde 4 gün boyunca ifadeleri alındı. İfadelerin ardından 26 kişi Çanakkale Adliyesi'ne çıkartıldı.

Savcılık tarafından 12 saat boyunca ifadeleri alınan zanlılar, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 3 kişiyi serbest bırakırken, biri hamile 23 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Sanıklar, iştirak halinde rüşvet almak-vermek, kamu kurumunun bilişim sistemi aracı kılınarak dolandırıcılık yapmak ve belgede sahtecilik yapmakla suçlanılıyor. Sanıkların, su abonelerinin sayaçlarını bozuk gösterip sıfırladıktan sonra tekrar yerine takarak belediyeyi şimdiye kadar yüklü miktarda zarara uğrattığı bildirildi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nde yolsuzluk yapıldığı yönünde isimsiz bir mektubun gönderilmesi ile başlatılan soruşturma kapsamında ilk somut adım nisan ayında belediye ek binasında yapılan arama ile başlatılmıştı.

12 saat süren arama sonucu çok sayıda evraka el konulmuştu. Evrakların incelenmesinin ardından hafta başında 62'si su abonesi toplam 89 kişi gözaltına alınmıştı.