BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70
HABER /  MEDYA

CHP'li Bekaroğlu'ndan olay 'Necmettin Erbakan' iddiası

CHP'ye katılan eski Refah Partili Mehmet Bekaroğlu, AK Parti oluşumu sürecinde Necmettin Erbakan'ın tehdit edildiğini iddia etti. İşte o olay açıklamalar...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

CHP'ye transferiyle parti içinde deprem etkisi yaratan, 'CHP muhafazakarlaşıyor mu' tartışmalarını alevlendiren, eski Refah Partili, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül liderliğinde partiden kopan “yenilikçiler”in AK Parti’yi kurduğu dönemde Necmettin Erbakan’ın tehdit edildiğini ileri sürdü.


Bekaroğlu, Birgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Barış İnce’ye yaptığı açıklamalarda “Bazı isimler geldi ve Hoca’yı neredeyse tehdit ettiler; “şöyle yapmazsan şöyle” olur diye. Yine bazı etkili çevrelerden yenilikçiler konusunda kendisine telkinler yapıldığını biliyorum” diyerek gündeme bomba gibi düşecek açıklamalara imza attı.

İşte o açıklamalardan çarpıcı satırlar:

necmettin-erbakan.jpg"REFAH PARTİSİ'NE ALTERNATİF OLABİLECEK PARTİ YOKTU..."

AKP’nin bizzat ABD tarafından kurulduğuna dair kimsenin elinde somut bir delil bulunduğunu sanmıyorum. Anılar ve anekdotlar, Erbakan Hoca’yı iktidardan indiren 28 Şubat müdahalesini ve RP-FP’nin kapatılmasının ABD tarafından desteklendiğine dairdir. Erbakan Hoca’nın birçok açıdan dünya sistemini (ve elbette ABD’yi) rahatsız ettiği malum. O dönem için de Refah Partisi’ne alternatif olabilecek bir parti yoktu; alternatifi kendi içinden çıkartıldı.

 

"ÖNCE REFAH TABANI KORKUTULDU, SONRA DA.."

Önce Refah tabanı korkutuldu, sonra da içlerinden çıkan “ılımlılar” desteklendi. Bunun için fazla delil aramaya gerek yok; olup bitenlerle ilgili Batı basınında yazılanlara bakmak bile yeterli.

"BAZI OLAYLARA ŞAHİT OLDUM"

Hissettiklerim bir yana Erbakan Hoca’nın yanındaydım ve bazı olaylara şahit oldum, şahit olmadığım bazı olayları da Hoca’dan dinledim.

bakan.20150107114433.jpg
"HOCA VE BİZLER TEHLİKELİ YARATIKLAR; ERDOĞAN VE GÜL İSE BAŞ TACI EDİLDİ"

Bazı isimler geldi ve Hoca’yı neredeyse tehdit ettiler; “şöyle yapmazsan şöyle” olur diye. Yine bazı etkili çevrelerden yenilikçiler konusunda kendisine telkinler yapıldığını biliyorum. Fazilet Partisi davası Anayasa Mahkemesi’nde görülürken yenilikçi kanadın göklere çıkartıldığı; Batılı ülkelerin temsilcilerinin kapılarından ayrılmadığı bilinen bir şey. Hoca ve çevresindeki bizler; her şeyin sorumlusu, tehlikeli yaratıklar ilan edilirken Erdoğan ve Gül baş tacı ediliyordu.