BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,86
ALTIN 2.494,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Batum Erdoğan'ı kızdıracak

Ergenkon kararlarını yorumlayan CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un hedefinde Başbakan Erdoğan var.

Abone ol

CHP Eskişehir Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Süheyl Batum, Türkiye'nin Tayyipland olmasına izin vermeyeceklerini savundu.

Süheyl Batum, 5 yılı aşkın süredir devam eden davada, hukuka uygun olmayan pek çok nokta olduğunu iddia etti. İlker Başbuğ’a yapılan terör örgütü yöneticisi suçlamasının Şemdin Sakık’ın gizli tanıklığıyla yapıldığının altını çizdi ve bu durumu, Obama’nın suçlandığı bir davada El Kaide örgütünün yöneticisinin tanıklık yapmasına benzetti.
 
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ TAYYİPLAND OLMUŞTUR"
 
‘Gizli tanık’ konusunun da hukuka aykırı olduğunu belirten anayasa hukuku uzmanı Batum,  Amerika'nın Sesi'ne verdiği demeçti dava sanıklarından bazılarına uygulanan ‘duruşmalara katılmama cezası’nın da keyfi olarak yapıldığını, yasal bir dayanağı olmadığını vurguladı.
 
Danıştay baskını ve Cumhuriyet Gazetesine bomba konulmasını azmettiren kişi olarak yargılanan Osman Yıldırım’ın o davalardan beraat ettiğine dikkat çeken Batum, bu saldırılardan dolayı Ergenekon’un silahlı terör örgütü olarak tanımlanarak, zanlılarına müebbet hapis cezası verilmesini eleştirdi.
 
Batum, duruşmaları isteyen herkesin izlemesinin anayasal bir hak olduğunu ve Silivri’ye her türlü ulaşım aracının girmesi yasaklanarak bu haklarının da çiğnendiğini belirtti.
Ergenekon davasının işleniş şeklinin insanların yargıya olan inancını sarstığını savunan Batum, ‘Türkiye Cumhuriyeti Tayyipland olmuştur, ancak biz hukukçular olarak buna izin vermeyeceğiz’ dedi.