BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.439,43
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Arıtman'dan şok sözler!

CHP eski milletvekili Canan Arıtman, Habertürk'e konuştu başörtülü milletvekillerine aptallık yapmayın diye seslendi.

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP eski Milletvekili Canan Arıtman'dan şok sözler! CHP'li Arıtman, Habertürk'te "Meclis'e başörtülü gireceğini" söyleyen AK Partili kadın milletvekillerine "Aptallık etmesinler, akıllarını başlarına alsınlar" diye seslendi. Bu sözlere ilk tepki ise AK Partili Mehmet Metiner'den geldi.

Meclis'e başörtüsüyle geleceğini söyleyen AK Partili milletvekilleri Habertürk'te tartışıldı. Veyis Ateş'in hazırlayıp sunduğu Gece Yarısı programına telefonla katılan CHP'li eski milletvekili Canan Arıtman, kamu hizmeti verenlerin başörtüsü takamayacağını iddia etti. Kadınların özel yaşamlarında ve özel alanlarda istediklerini giyebileceklerini anlatan Arıtman, bireysel özgürlüklere CHP'nin hiç bir şekilde karşı olmadığını söyledi.

"APTALLIK ETMESİNLER"

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ile canlı yayında karşı karşıya gelen Arıtman, AK Partili kadın milletvekillerinin "Meclis'e başörtülü giremeyeceğini" ileri sürerken, AK Parti'nin faiz gibi dinin diğer gerekliliklerini yerine getirip getirmeyeceğini sordu. Başörtülü gireceğini söyleyen kadın milletvekillerine de seslenen Arıtman, "aptallık etmeyin" diye uyardı. İşte canlı yayındaki o şok sözler:

"Dört eşliliği de kabul ediyorlar mı merak ediyorum. Onun için bu kadınlar, aptallık etmesinler. Akıllarını başlarına toplasınlar. Kendi haklarından belki feragat edebilirler ama bu ülkenin nüfusunun yarısını teşkil eden kadınların haklarını ellerinden alınması için araç olmasınlar. Mesele sadece başörtüsü değildir. Bakın PKK'lı milletvekilleri, başörtüsü olsun diyorlar. Onlar kendilerine yol açıyorlar. Türbanlı girilince onlarda PKK amblemleriyle girecekler Meclis'e. Etnik ayrımcılır yapacaklar. Kamu hizmeti verenler hiçbir dini, siyasi simge taşımasınlar ki hizmet alanlar ayrımcılığa uğradıklarını düşünmesinler. Bu anayasanın bir gereğidir. Hem Anayasa Mahkemesi'nin hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına uymaları gerekmektedir."

METİNER'DEN TEPKİ

Arıtman'ın bu sözlerine canlı yayında ilk tepki AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'den geldi. Metiner, Arıtman'ı AK Partili kadın milletvekillerine yönelik "Aptallık yapmasınlar" sözlerini kınadığını söyledi. Arıtman'a "Siz kimsiniz" diye seslenen Metiner şöyle konuştu:

"Anayasa'dan bahsediyor. Anayasa'da, yasalarımızda herhangi bir yasak yok. Bu yasak sadece CHP'de var. Biz, aziz milletimizin değerlerine düşmanlık yapan, başörtüsüne de düşmanlık yapan bu zihniyeti tarihe göndereceğiz. Herkes haddini bilecek, yerini bilecek. Araçsallaştırmak ne demek? Yetişkin insanlar, karar veriyorlar bundan sonra başörtüsü takacağız Meclis'e gireceğiz diyorlar. Bu ülke sadece Canan Arıtmanlar'ın ülkesi değil, bu ülke Merve Kavakçılar'ın da ülkesidir. Canan Hanım hangi özgürlüklere sahipse başkaları da o haklara sahiptir."