BIST 9.797
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,59
HABER /  DÜNYA

CHP’den şok iddia

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, “Mehmet Özhaseki hakkında bir karar özetinde, Belediye Meclisi’nin aldığı kararın tam tersine bir ka...

Abone ol

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, “Mehmet Özhaseki hakkında bir karar özetinde, Belediye Meclisi’nin aldığı kararın tam tersine bir karar özeti hazırlayıp tümüyle gerçeğe aykırı bir belge düzenlediğini belirtiyor” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki hakkında iddialarda bulunan Ömer Süha Aldan, “Olay 1999 yılında başlıyor. İçişleri Bakanlığı müfettişleri bir inceleme yapıyorlar Kayseri Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili olarak Mülkiye Müfettişe Ethem Bay bir rapor düzenliyor ve bu raporda belediye yetkililerinin, özellikle eski Belediye Başkanı Şükrü Karatepe ve şimdiki Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile çalışma arkadaşlarının görevi kötüyü kullanma, görevi ihmal ve evrakta sahtekarlık suçlarını işlediğine dair tespitlerini bir rapor haline getiriyor. 2000 tarihinde ise Kayseri Valiliği İl Memuru Muhakematı Komisyonu bir karar veriyor. Bu karardaki sanık sayısı 30. İçlerinde Şükrü Karatepe ve Mehmet Özhaseki, daire başkanları ve müdürler var. Mehmet Özhaseki hakkında bir karar özetinde, Belediye Meclisi’nin aldığı kararın tam tersine bir karar özeti hazırlayıp tümüyle gerçeğe aykırı bir belge düzenlediğini belirtiyor. Memuru Muhakemat Yasası yürürlükteyken bu komisyonun verdiği karar iddianame yerine geçiyordu. Yeniden bir iddianame düzenlenmesi gerekmiyordu. Mehmet Özhaseki hakkında başka bir imar tadilatına ilişkin olarak evrakta sahtekarlık suçu işlendiğine dair somut bilgeler ortaya konuluyor. Böyle bir komisyon kararı bir süre sonra kesinleşiyor, Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na gönderiliyor. Bir yargılamanın yapılması gerekiyor” dedi.
İddia ettiği sahtekarlığın yapıldığına dair bir takım belgeleri paylaşan ve yargı aşamasında yaşananları anlatan ve dosyanın kaybolduğunu iddia eden Aldan, “Bu dosya şuanda HSYK’da kilitli bir dolabın içinde duruyor. Biz Kayseri olayında yürütme, yargı ve belediye arasında bazı hoş olmayan olaylardan söz etmiştik. Bu dosya tüm somut belgeleriyle bunu ortaya koyan niteliktedir. CHP olarak yolsuzlukların üzerine gideceğiz. ‘Yolsuzluk olayları olmuyor’ deniliyor, çünkü yolsuzluk olaylarının üzeri Türkiye’de örtülüyor” diye konuştu.
(İHA)