BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.503,14
HABER /  GÜNCEL

Teoman Koman'ın arkadaşı cenazede patladı

Hayatını kaybeden 28 Şubat davası sanığı emekli Orgeneral Teoman Koman, son yolcuğuna uğurlandı.

Abone ol

Sırlarıyla gittiği söylenen ve derin devletin kilit isimlerinden olduğu iddia edilen Teoman Koman'a yönelik suçlamalar, komutanın asker arkadaşlarını fena kızdırdı.

Cenazede konuşan Koman'ın yakın arkadaş Emekli Albay Nuri Alagöz, Menderes'e tokat attığı iddialarıyla ilgili "Teoman Koman kimseye fiske vurmamıştı. Bir kahramana, bir yiğit adama bu lafı yakıştıramıyoruz" dedi.

Cenazeye Ergenekon davasından tutuklu Doğu Perinçek ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük çelenk gönderdi.

ÖLÜNÜN ARKASINDA BU ŞEKİLDE KONUŞULMAZ

Asker arkadaşı Necati Özgen de Koman hakkındaki olumsuz sözler için "Ölünün arkasından bu şekilde konuşmak kesinlikle yanlıştır. Bizim ne dinimize ne Müslümanlığımıza uyar, kesinlikle çok yanlıştır. Komutanımız hakkında söylenenlerin kesinlikle doğru olmadığına bire bir ben de ayrıca şahidim." değerlendirmesinde bulundu.

CAVİT ÇAĞLAR DA KATILDI

Teoman Koman için Selimiye Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski MİT Müsteşarı Şensal Atasagün, Emekli Orgeneral Necdet Üruğ, Emekli Orgeneral Necati Özgen, Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, işadamı Cavit Çağlar ve çok sayıda sivil ve askeri erkan katıldı. Selimiye Camii’nde Teoman Koman’ın eşi eşi Gülgün Koman, oğulları Hakkı ve Mehmet Koman taziyeleri kabul etti. Gözyaşları içerisindeki Gülgün Koman'ın güçlükle ayakta durduğu görüldü.

cenaze.20131216145541.jpg

MENDERES'E TOKAT ATTIĞI KÜLLİYEN YALAN

Cenaze namazı öncesi, cenazenin başında konuşma yapan emekli albay ve eski PTT Genel Müdürü Nuri Alagöz, dönemin başbakanı Turgut Özal'ın Koman'ı müsteşarlığa atarken "Allah onu önerenden razı olsun. Bu kadar değerli bir elemanı bana getirdiler" dediğini aktararak, şunları söyledi:

"Sonradan, Turgut Özal'ı methedenler, onun müsteşarını ölüme mahkum ettiler. Sayın Koman üsteğmenken Yassıada'da emniyet takım komutanıydı. 'Rahmetli Menderes'e tokat attı' dediler. Bu, külliyen yalandır, iftiradır. Teoman Koman yaşamında hiç kimseye ne fiske vurmuştur ne de kimsenin burnunu kanatmıştır. Bu yetmemiş gibi bazı basın mensupları veya bazı kişiler 'Bu dünyada o tokadın hesabını veremedi, ahirette verecek' dedi. Bir kahramana, bir yiğit adama bu lafı yakıştırmıyorum, kınıyorum. Şunu söylüyorum: Yolun açık olsun Koman. Allah sana rahmet etsin, nur içerisinde yat. Hani bir şarkı var değerli komutanlarım, değerli meslektaşlarım, değerli arkadaşlarım: Zoruma gidiyor böyle yaşamak."teoman.jpg

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Koman'ın naaşı, top arabasına konularak, askeri tören geçişi yapıldı. Teoman Koman'ın cenazesi, Ulus Mezarlığı'na defnedildi.

'SIRLARIYLA GİTTİ' İFADESİNE TEPKİ

Cenaze törenine katılan Necati Özgen, gazetecilerin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığı'nı kendisinden teslim aldım. Çok bilgili, çok kültürlü vatansever, askerlik hayranı olan birisi, sözünü esirgemeyen, düşündüklerini çok mantıklı bir şekilde herkese söyleyen bir insan. Açıklamalar çok talihsiz açıklamalardır. Ölünün arkasından bu şekilde konuşmak kesinlikle yanlıştır. Bizim ne dinimize ne Müslümanlığımıza uyar, kesinlikle çok yanlıştır. Komutanımız hakkında söylenenlerin kesinlikle doğru olmadığına bire bir ben de ayrıca şahidim." 

Bir gazetecinin "Sırlarıyla gittiği söyleniyor" sözleri üzerine Özgen, "Ne sırrı? Uzun yıllar Milli İstihbarat Komutanlığı yapmış, Jandarma Genel Komutanlığı yapmış; Meclis İnsan Hakları Komisyonu ifade vermeye çağırdı. İfadesini de yazılı olarak verdi, ben şahidim. 'Gelmedi, gitmedi, takmadı Meclis'i...' Olur mu öyle şey? Bunların hepsi safsata" diye konuştu.

Özgen, "İlerleyen yaşına rağmen hapisteydi. 3 ay önce tahliye edilmişti. Onun için bir şey söyleyecek misiniz?" sorusuna, "28 Şubat konusuyla ilgili davayla ilgili olarak tutuklanmıştır. Bana göre ölüm nedeni tutuklanıp hapishanedeki geçirdiği sıhhi hayattan dolayıdır. Çünkü çıktı, hastanede yattı ve hastanede öldü" karşılığını verdi.

PERİNÇEK VE VELİ KÜÇÜK ÇELENK GÖNDERDİ

Cenaze törenine Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ile Ergenekon davasından tutuklu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ergenekon davasından tutuklu emekli Tuğgeneral Veli Küçük çelenk gönderdi. 

Koman, 29 Mayıs 2012'de 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

28 Şubat davasına bakan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Eylül'de Koman'ın sağlık durumu nedeniyle tahliyesine karar vermişti.