BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Sisi'ye ziyaret açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu çantalarındaki mesajın 'demokrasi' olduğunu söyledi, Gürsel Tekin ise "Darbecileri alkışlamaya gitmiyoruz" diye konuştu.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Erdoğan'ın "Darbe deneyimlerini paylaşacaklardır" eleştirilerine ise Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin yanıt verdi: ONLARCA ÜLKE GEZECEĞİZ Irak'a gittik şimdi de Mısır'ın daveti üzerine Mısır'a gideceğiz. Ortadoğu coğrafyası dahil olmak üzere onlarca ülkeye gideceğiz.

Mısır'a darbecileri alkışlamak için değil, ilişkilerin nasıl diizelebileceği ve oradaki sivil toplum örgütleri ve farklı siyasal düşünceler dahil olmak üzere herkesle görüşmek üzere gidiyoruz. 

ORDU MUHATABIMIZ DEĞİL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Amacımız Mısır'daki itilaf, anlaşmazlık konusunda bir taraf almak değil. Türkiye-Mısır ilişkilerine katkı yapmak için gidiyoruz. Gözaltındaki gazeteciler için de giyapacağız. Sisi'yle randevumuz yok, ordu bizim muhatabımız değil. CHP olarak biz de bu yapılan şeyi darbe olarak niteledik. CHP, Mısır halkının yanındadır. Mursi'yle de görüşmek isteriz.
'Savaşa hayır* mektubu CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç, ABD Başkan yardımcısı Joe Biden, ABD Geçici Kongre Başkanı Patrick Leahy ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Bohner'e mektup yazarak 'Savaşa Hayır' dediklerini söyledi. ABD Senatosu'na seslenen Kılıç, yazdığı mektupta Irak örneğini hatırlattı, Suriye'ye silahlı müdahalenin bölgedeki kaos ve karışıklığa hizmet edeceğini öne sürdü. CHP'li Kılıç, "Türk halkı savaş istememektedir" dedi.