BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Alanya’daki yangın söndürüldü

Antalya’nın Alanya ilçesinde dün gece başlayan yangın söndürülürken bazı bölgelerde soğutma çalışması sürüyor. Olayla ilgili gözaltına alına...

Abone ol

Antalya’nın Alanya ilçesinde dün gece başlayan yangın söndürülürken bazı bölgelerde soğutma çalışması sürüyor. Olayla ilgili gözaltına alınan şahıs serbest bırakıldı.
Alanya’nın Demirtaş Beldesine bağlı Aliefendi köyünde dün gece çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Köyde 30 hektar alan ile 6 ev yangın nedeniyle zarar gördü. Jandarma tarafından yangını çıkarttığı gerekçesiyle gözaltına alınan 58 yaşındaki Bilal K. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. İfadesinin tamamlanmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
Antalya, Alanya, Serik, Aksu ve Gazipaşa Orman İşletme Müdürlükleri ve Belediyelerden katılan itfaiye görevlileri söndürme işlemini sabah saatlerinde tamamladı.
Jandarma ise rüzgardan dolayı alevlerin zaman zaman etkisini göstermesi nedeniyle yardım için gelen köylülerin can güvenliği için zaman zaman yangına müdahale etmelerine izin vermedi.
İtfaiye ve jandarma ile birlikte sağlık ekiplerinin hazır bulunduğu yangında dumandan etkilenen bazı vatandaşlara ambulansta oksijen verildi.
Görgü tanıklarından Ahmet Tekin gece yarısı kendisini eşinin uyandırdığını dışarı baktığında alevlerin yükseldiğini gördüğünü belirterek, komşulara yardım için evden çıktığını ancak jandarmanın güvenlik nedeniyle geçişlere izin vermediğini söyledi.
Turhan Vural ise "gerekli müdahale yapıldığını ancak rüzgarın etkisiyle yangının önüne geçilemedi. Kendisi yandı kendisi söndü. Henüz zarar tespiti yapılmadı ancak sanırım Kaymakamlık yerinde inceleme yapar" dedi.
CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş’ta yangın nedeniyle köyde incelemelerde bulunarak hasar konusunda bilgi aldı.
Öte yandan gece aynı saatlerde Alanya’da Bektaş Mahallesinde Kadıyakası Yaylasında çıkan yangından da yaklaşık yarım hektarlık alan zarar gördü.
(İHA)