BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,77
ALTIN 2.493,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den seçim havuzu sorusu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ak Parti'nin 30 Mart seçimleri için devlet kaynaklarını kullanarak seçim havuzu oluşturduğu iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu. Tanrıkulu, sunduğu önergede 'Devlet imkanlarıyla seçim havuzu oluşturulduğu' iddialarını Meclis gündemine taşıyarak, oluşturulduğu öne sürülen havuza "Türgev Vakfı'na yurtdışından ve yurtiçinden gönderilen yüksek tutarlardaki bağışların da eklendiği iddiası doğru mudur?" diye sordu. CHP'li Sezgin Tanrıkulu tarafından sunulan önergede şu sorular yer aldı;

AKP Hükümeti tarafından 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Yerel Seçimler için Devlet kaynakları kullanılarak bir "Seçim Havuzu" oluşturulduğu iddiası doğru mudur?

Kamu ihaleleri maliyetlerinin fazla gösterilmesiyle elde edilen ek paraların AKP Hükümeti tarafından Seçim Havuzuna aktarıldığı iddiası doğru mudur?

AKP'nin oluşturduğu Seçim Havuzuna, Türgev Vakfı'na yurtdışından ve yurtiçinden gönderilen yüksek tutarlardaki bağışların da eklendiği iddiası doğru mudur?

Anket ve Araştırma Şirketlerine AKP oylarını yüksek gösterecek şekilde düzenlemeleri için çok yüksek tutarlarda ödeme yapıldığı iddiası doğru mudur?

Muhalefet partilerinin anket ve araştırma yaptırmak için anlaştığı şirketlerle daha sonra AKP tarafından bağlantı kurulduğu, Muhalefet partilerinin oylarını belirlenenden daha az göstermeleri karşılığında bu anket ve araştırma şirketlerine ödenen yüksek tutarlardaki paraların AKP tarafından oluşturulan Seçim Havuzundan karşılandığı iddiası doğru mudur?

Muhalefet Partilerinin Milletvekillerini ekrana çıkarmamaları karşılığında bazı televizyon kanalları ve gazetelerin üst düzey yöneticilerine AKP tarafından oluşturulan Seçim Havuzundan para ödendiği iddiası doğru mudur?

Bazı televizyon kanallarına, ekrana çıkarılmayacak Muhalefet Partilerinin Milletvekilleri ile bazı gazeteciler ve akademisyenlerden oluşan bir isim listenin verildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu televizyon kanalları hangileridir? Bu isim listesi kim ya da kimlerin talimatı ile hazırlanmıştır?"