BIST 9.122
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.325,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den olay açıklama: Yarın o kıyafetleri...

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, son KHK'da yer alan yargılamada tek tip kıyafet uygulaması için tartışılacak bir açıklama yaptı. Tezcan "Siyaset cilveli iştir, yarın o kıyafetleri kimin giyeceği belli olmaz" dedi.

Abone ol

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Tezcan, son KHK'daki tek tip kıyafet uygulamasını eleştirirken, AK Parti'nin tepkisini çekecek açıklamalara imza attı. İşte Tezcan'ın konuyla ilgili açıklaması:

YARIN O ELBİSEYİ KİMİN GİYECEĞİ BELLİ OLMAZ: "Tek tip elbise şartı getiriliyor. Guantanamo özentisisiniz. Bunu Erdoğan söylüyor. Dünyanın nefret ettiği yeri örnek alıyorsunuz. Bu masumiyet karinesine açıkça aykırıdır. Bu önyargılı yargılamanın ifadesidir. Yarın o elbiseyi kimin giyeceği belli olmaz. Bugün burada yarın oradasın. Onun için bir yol var şaşmayacağımız; evrensel hukuk ilkeleri. "

TEK TİP KIYAFET GİYME ZORUNLULUĞU GETİRİLMİŞTİ
Resmi Gazete'de yer alan 696 sayılı KHK'ya göre, 5275 sayılı "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun"a eklenen maddeyle, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar nedeniyle tutuklu veya hükümlü bulunanlara, duruşmaya sevk nedeniyle ceza infaz kurumu dışına çıkarılmaları durumunda, ceza infaz kurumu idaresince verilen giysileri giyme zorunluluğu getirildi.