BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.400,48
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Öcalan'ın çağrısına itiraz!

BDP Grup Başkanvekili Buldan, PKK Lideri Öcalan ‘CHP sürece destek vermezse biter’ dediğini aktardı. CHP Mersin milletvekili İsa Gök bu çağrıya itiraz etti

Abone ol

NESRİN YILMAZ-İNTERNETHABER-ANKARA- Son İmralı görüşmesinden sonra açıklama yapan BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Öcalan'ın CHP'nin sürece dahil olması gerektiğini söylediğini açıkladı. Salı günü grup toplantısında konuşan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ise, CHP'ye çağrı yapmış ve onu sürecin içinde bulunmaya davet etmişti.

CHP Mersin milletvekili İsa Gök, bu çağrıların koro halinde yapılmasının CHP'yi bu karanlık sürece çekme amaçlı olduğu düşüncesinde. Gök, bu çağrıları ve parti sözcülerinden Gülseren Onanç'ın "CHP tabanının yüzde 65'i bu süreci destekliyor" açıklamasını İnternethaber'e değerlendirdi.

CHP BU OYUNU BOZMALIDIR


"Hükumet kanadından da BDP kanadından da ve ne yazık ki CHP'nin içinde olan ama CHP'li olmayan bazı milletvekillerinden de bu Abdullah Öcalan-Tayyip Erdoğan sürecine katılınması gerektiği yolunda son dönemde yükselen bir koro var. Bu emperyal projenin CHP'nin de dahlini sağlayarak gerçekleştirilmek istenmesi artık kötü niyetin ve ihanetin tepe noktasıdır. Bilinen bir realite vardır ki, bu proje ne Abdullah Öcalan'ın, ne Recep Tayyip Erdoğan'ın, ne BDP'nin, ne de CHP'li görünen kimi şahısların düşüncesidir."

"Bu proje, Oslo süreciyle ortaya çıkan ama temelini 2007'lere dayandıran ve bu sürecin başarıya ulaşması için de orduda, sendikalarda, üniversitelerde ve siyasi partilerde bir takım operasyonların yapılmasını zorunlu kılan bu sebeple de saydığım kurumların operasyonlara uğratıldığı ve kaynağı da Atlantik ötesi müttefik olduğunu iddia eden merkezlere ait olan bir projedir. Bu projeye hiçbir vatansever, yurtsever ve gerçek bir barış sever dahil olamaz. Çünkü bu projenin sonu, Kürt kardeşlerimizin kullanıldığı, kan ve gözyaşı üzerine kurulmak istenen yeni sınırların hedeflendiği bölünme, çatışma ve savaş projesidir. CHP, asla böyle bir minderde yer almamalı, tam tersine bu emperyal oyunun bozulması için çaba sarfetmelidir."

BU FİKİRLER CHP'NİN FELSEFESİNE AYKIRI

Gülseren Onanç'ın "Tabanın yüzde 65'i CHP'nin de sürecin içerisinde yer almasını istiyor" açıklamasını da değerlendiren Gök Onanç'ın bu açıklasının bir dayanağı olmadığını söyledi:

"Gülseren Onanç hanımefendi, nereden aldığı ve neye dayandığı belli olmayan kimi fikirler öne sürüyor. Bu fikirlerin tümü CHP'nin programına, kuruluş ilkelerine, felsefesine aykırıdır."