BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.423,46
HABER /  GÜNCEL

CHP'den İmam Hatip iddiasına cevap!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu "CHP'nin imam hatip liselerini kapatmak istediği için hükümetin kurulamadığı iddiaları gerçek dışıdır" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, CHP'nin imam hatip liselerini kapatmak istediği için hükümetin kurulamadığı iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Bekaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti ile yaptıkları koalisyon görüşmesinde, imam hatip liseleriyle ilgili herhangi bir konunun güdeme gelmediğini belirtti.

İmam hatip liselerinin kapatılması konusunun CHP'nin hiç bir zaman gündeminde olmadığını ifade eden Bekaroğlu, şunları kaydetti:

"CHP'nin imam hatip liselerini kapatmak istediği için hükümetin kurulamadığı iddiaları gerçek dışıdır. Bu, hükümetin kurulmaması taraftarlarının ortaya attığı bir manipülasyon. Algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu konuyu CHP'nin zorunlu temel eğitim talebiyle ilişkilendirmeye çalışıyorlar, bu da yanlış. CHP, imam hatipleri de diğer meslek liselerini de teşvik edecek şekilde yönlendirmeli müfredatı düşünüyor. CHP'nin, imam hatipleri kapatacağı iddiası bir algı oluşturma amacı taşımaktadır. Bu tip haberler gerçeği yansıtmamaktadır."