BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

CHP'den Erdoğan'a cemaat sorusu

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, MİT ile cemaat arasındaki bağlantıyı açıkladı

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Kamuoyunda ‘MİT soruşturması’ olarak bilinen ve MİT Müsteşarı’nın ifadeye çağırılması olayı ile özel yetkili mahkemelerin kaldırılıp kaldırılmamasının, cemaatlerle ilgisi nedir?” diye sordu

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Acar, şu soruları yöneltti:

“MİT Müsteşarı’nın ifadeye çağrılması ile ilgili yaptığınız ‘Alacaksanız beni alın’ açıklamasını yaptıran ortamın, nifak ve fitne ile ilgisi var mıdır? Size bu açıklamayı yaptıran yargı ve Emniyet’in uygulamaları değil midir?

Yargı ve Emniyet kurumundaki bazı uygulamalar ve atamaların da cemaatlerle gündeme gelmesi, Başbakan olarak sizi rahatsız etmiyor mu? Yargı ve Emniyet kurumunun tarafsızlığı ve güvenilirliğini zedeleyen bu süreçlerin incelenmesini sağlayacak mısınız?

Türkiye’deki hukuki düzenleme ve uygulamaların, ‘cemaat, nifak ve fitne’ gibi kavramlarla tartışılmasının önüne geçmek için bir adım atacak mısınız? Yoksa birtakım çağrılarla cemaatleri meşrulaştırmaya devam mı edeceksiniz?”