BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.427,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Emniyet'e ilginç suçlama!

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, basın mensuplarını Emniyet Genel Müdürlüğü’nün büyükelçiliğe gönderdiği o belgeyi gösterdi...

Abone ol

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ”Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Silivri ve bağlı davalarla ilgili olarak ABD Büyükelçiliği’ne raporlama yaptığını, brifingler verdiğini” ileri sürdü.

Kart, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de diktatörlük rejiminin nihai dinamiklerinin hayata geçirilmek istendiğini belirterek, ”Türkiye’de bir diktatör var. Nefret söylemi, diktatör eliyle tırmandırılıyor. Tarihte yaşanan diktatörlük süreçleri, Türkiye’de yaşanıyor” iddiasında bulundu.

Basın mensuplarına İngilizce belgenin fotokopisini dağıtan Kart, şöyle konuştu:

ABD Ankara Büyükelçiliği’nin düzenlenmiş olduğu 24 Kasım tarihli bu belgeye göre, Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü, Silivri ve bağlı davalarla ilgili olarak ABD Büyükelçiliği’ne raporlama yapıyor, brifingler veriyor. Yaptıkları açıklama ve değerlendirmelerle soruşturma ve yargılamalar sonucunda şüphelilerin mahkumiyetlerinden emin olduklarını dile getiriyorlar, soruşturmanın ayrıntılarını anlatıyorlar.

Emniyet birimleri yargılama yapıyor, hüküm kuruyor. Bu belgeye öre, Başbakan Erdoğan’ın, Silivri soruşturması ve bağlı dosyalarla ilgili olarak davayı yürütenlerle haftalık toplantılar yaptıkları ifade ve tespit ediliyor. Esasen bir ülkede diktatörlük varsa, diktatör kaçınılmaz olarak yurtdışı dinamiklerle ilişki içine girecektir. Bu ilişkinin türü ve niteliği konjonktüre göre okyanus ötesi de berisi de olabilir. Türkiye’de mahkemeler gerçeklerin ortaya çıkmasından korkmaktadır. Böyle bir sürecin devamında kaçınılmaz olarak intikam, husumet ve rövanş tohumları yeşerecektir. Bir toplum işte böyle ayrışır, ayrıştırılır.”

WİKİLEAKS BELGESİ Mİ?

Kart, ”Belge Wikileaks belgesi mi?” sorusuna, ”Nitelik olarak evet, ama bir yerlerden alıntı yapılmış değil, orijinal fotokopisi, bir resmi belge aslında...” karşılığını verdi.

BAŞBAKAN MASADAN KAÇMAK İSTİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ”Yeni anayasa konusunda umudum her geçen gün azalıyor” sözlerini nasıl değerlendirdiği sorusuna karşılık Kart, Başbakan’ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmasından rahatsız olduğunu ileri sürdü.

Kart, ”Bir kere başlatmış olmanın getirdiği sıkıntıyı yaşıyor Başbakan, Çünkü Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda müzakere yapılıyor. Müzakere kavramı Başbakan’ın bilmediği, kabullenmediği bir kavram. Başbakan, o masadan kaçmak istiyor, gerekçe, bahane yaratmak istiyor. Başbakan gölge etmesin, orada TBMM adına görev yapıyoruz. Başbakan yeter ki gölge etmesin, o zaman inanıyorum ki biz Başbakan’a rağmen anayasa yapmayı başarırız” diye konuştu.