BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Binnaz Toprak'a ayet tepkisi

CHP milletvekili adayı Binnaz Toprak'ın sözleri parti içinde de eleştiri konusu oldu. Toprak için ilginç bir öneri geldi

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

KONYA-CHP'nin İstanbul milletvekili adaylarından Binnaz Toprak'ın "Her nefis bir gün ölümü tadacaktır" ayetine yönelik sözleri CHP içinde de tepkiyle karşılandı. Toprak'ın sözlerini "Gereksiz yorum" olarak nitelendiren partili, "Bizi zor durumda bırakıyorlar. Böyle kişiler en azından mutfakta çalışmalı" önerisinde bulundu. Kılıçdaroğlu ise yorum yapmadı.

Başbakan Erdoğan'ın miting meydanlarında dilinden düşürmediği Binnaz Toprak CHP'nin Konya'da düzenlediği mitingde de gündeme geldi. Tarım politikalarının açıklandığı toplantıya katılan bir partili rapor açıklaması bittikten sonra söz alarak partinin dini konulardaki tutumlarını eleştirdi. 

CHP'nin ateist bilindiğini bu konuda ne yazıkki sıkıntıarı gideremediklerini anlatan partili Binnaz Toprak'ın sözleri ile daha zor durumda kaldıklarını anlattı. Toprak'ın sözleri için "Gereksiz yorum" diyen partili, "Bizi zor durumda bırakıyorlar. Böyle kişiler göz önünde değil en azından partinin mutfağında çalışmalı" önerisi getirdi.

GÜLEN ÖVGÜSÜ

Partinin bir eleştirisi de üniversite öğrencilerinin yurt sorunuyla ilgili oldu. Gülen hareketini öven partili, "Gülen hareketi burs okullar ile gelişti. Biz kendi öğrencilerimize yemek kartı bile veremiyoruz" serzenişinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlere yanıtı, "İnşallah çözülecek, beslenme-barınma hepsi ciddi sorunlar" şeklinde oldu. Diğer konularda ise açıklama yapmadı.