BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.397,36
HABER /  DÜNYA

CHP’den bayram ziyaretleri

Partiler arası bayramlaşma programı çerçevesinde İşçi Partisi, MHP, BBP ve BDP, CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti.<br/>Partiler arası bayram...

Abone ol

Partiler arası bayramlaşma programı çerçevesinde İşçi Partisi, MHP, BBP ve BDP, CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti.
Partiler arası bayramlaşma programı çerçevesinde İşçi Partisi, MHP, BBP ve BDP, CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, yaptığı açıklamada, "Bugün geldiğimiz noktada Türkiye geriye dönüşü olmayan ciddi adımlar attı. Kürdistan projesi şekillenmeye başladı. Gidişat hiç iyi değil" dedi.
Demokratikleşme paketine ilişkin değerlendirmede bulunan Karakaya, bir şeylerin üzeri süslenerek hazırlandığını ve asıl hedeflerin bir şekilde gözlerden uzaklaştırıldığını ifade etti. Karakaya, değer ve ilkeler noktasında herkesin aynı şeyi söylediğini ama uygulama noktasının farklı olduğunu dile getirdi.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut da, Ergenekon sürecinin ölçülü bir ivme kazandığını belirterek, kamuoyunun süreci daha iyi değerlendirdiğine işaret etti.

BAŞBAKAN’I ELEŞTİRDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı olaylarında vatandaşlara kapılarını açan işadamlarının büyük baskılar altında olduğunu belirtti. Ergenekon’a ilişkin değerlendirmede bulunan Oran, "5 sene önce Erdoğan ben bu davanın savcısıyım’ dedi. Kendi atadığı bir Genelkurmay Başkanı var ve bugün bir terör örgütünden bahsediliyor ama ortada bir suç yok" dedi.
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu ise, Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Bu sürecin hukuki ve insani bir durum olmadığı kesindir, bu mücadeleye İşçi Partisi’nin ve CHP’nin katkısı büyüktür" dedi.
BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Suriye’nin Halep kenti yakınlarında, Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı iki köyde çoğu kadın ve çocuk Kürt sivillere yönelik düzenlenen saldırılara ilişkin olarak, "Bölgede sıkıntılar var, orada Türkiye son derece etkili olabilir" diye konuştu.
Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Aksoy, "3 sene önce başlatılsaydı bin 800 kişi ölmemiş olacaktı. Etkili aktörler devreye girmezse sorunu çözemeyiz. CHP’de bu aktörlerden birisidir" ifadelerini kullandı.
(İHA)