BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,63
ALTIN 2.391,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Başbakan'a depo soruları!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a, "Kemalpaşa İlçesinde perakende şirketine depo olarak verilecek alanda MS 4. yüzyıla ait antik Roma kenti bulunduğu bilinmesine rağmen, bu alanın, yine de ilgili şir

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Tanrıkulu İzmir'in Kemalpaşa İlçesinde bir perakende şirketinin depo olarak kullanacağı alanda yapılan sondaj kazısında MS 4. yüzyılla tarihlenen antik Roma kentinin ortaya çıkarıldığını, yapılan kurtarma kazısı sonrasında da "Batı'nın Zeugması" denebilecek zenginlikte mozaikler bulunduğunu anımsattı. Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'dan şu soruların yanıtını istedi:

"Depo olarak kullanacağı alanda sondaj kazısı yaptıran perakende şirketinin ismi nedir? Şirketinin yöneticileri ve ortakları kimlerdir?

Kemalpaşa İlçesinde perakende şirketine depo olarak verilecek alanda MS 4. yüzyıla ait antik Roma kenti bulunduğu bilinmesine rağmen, bu alanın, yine de ilgili şirkete verildiği iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, arazi hangi yetkililerin onay ve imzalarıyla ilgili perakende şirketine verilmiştir?

İzmir'de 1. derece sit alanı arazisinden antik mozaiklerin kaldırtıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu talimatı kim ya da kimler vermiştir?

Antik Roma şehrindeki mozaiklerden kayıp olanlar bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise sorumluları hakkında yasal işlem yapılmış mıdır ya da yapılacak mıdır?

Müze Müdürlüğü'ne baskı yapılarak, üzeri "Geotekstille' örtülerek inşaata devam edildiği iddiası doğru mudur?

Batı'nın Zeugması olarak değerlendirilen antik Roma kenti üzerindeki alanın ilgili perakende şirketi tarafından depo olarak kullanılmasına ve mozaiklerin taşınmasına karşı çıkması nedeniyle bir bakanın kabine dışında bırakıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu Bakan kimdir?