BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den AK Parti'ye Suriye uyarısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu AK Parti'nin Suriye politikasını yerden yere vurdu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "AKP Hükümeti elini Suriye'den çekmeli ve radikal unsurlara verdiği desteği derhal kesmelidir CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "AKP Hükümeti elini Suriye'den çekmeli ve radikal unsurlara verdiği desteği derhal kesmelidir. Uzun ortak sınırımızı Suriye'ye müdahale etmek için gerekçe olarak kullanmak yerine AKP sınırımızın güvenliğini tesis edilmelidir" dedi.

Loğoğlu yazılı açıklamasında, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine komşu olan Suriye'nin Rasulayn bölgesinde, PKK bağlantılı PYD ile El Kaide'ye bağlı Nusra Cephesi arasında son günlerde yoğun çatışmalar yaşandığını belirtti. Çatışmalara katılan El Kaide unsurlarının Türkiye sınırından Suriye'ye geçtiklerine ilişkin ciddi iddiaların olduğunu belirten Loğoğlu, El Kaide militanlarının üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlikleri çıktığını ve yaralı militanların da Türkiye'deki hastanelere getirildiğine ilişkin haberleri anımsattı.

-"SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞ TÜRKİYE'NİN KAPISINA DAYANDI"-

AK Parti Hükümeti'nin olaylar karşısındaki tutumunu eleştirerek, çatışmalarda El Kaide (Nusra Cephesi) lehine taraf olunduğu izleniminin doğduğunu ifade eden Loğoğlu, "AKP'nin tarafgir ve hayalci Suriye politikasının sonucunda Suriye sınırımız buharlaşmış, Suriye'deki iç savaş Türkiye'nin kapısına dayanmıştır. Suriye'nin kuzeyi terör örgütlerinin üssü haline gelmiştir. El Kaide terör örgütü, sınırın Suriye tarafında emirlikler kurmaya hazırlanırken, PYD ise aynı bölgelerde kurduğu fiili özerk yönetimi genişletmeye çalışmaktadır" dedi.

-"SINIR BÖLGELERİNDEKİ VATANDAŞLARIMIZIN CAN GÜVENLİKLERİ YOK"-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yaşananlar üzerine BM Güvenlik Konseyi'ni Suriye'yle ilgili harekete geçmeye çağırdığını hatırlatarak, "AKP Hükümeti hala Suriye'ye bir dış müdahale peşindedir ve bunun için her türlü fiili durumu yaratmaya çalışmaktadır" diyen Loğoğlu şöyle devam etti:

"İzlediği olumsuz ve yanlış politikayla komşu ülke Suriye'deki iç savaşı körükleyen AKP Hükümeti, sınır bölgelerimizdeki vatandaşlarımızın can güvenliklerini koruyamaz hale gelmiştir. AKP Hükümeti, sınırlarımızda terör örgütlerinin cirit atmasını önleyememekte, sırf Esad rejimine karşı oldukları gibi hatalı bir gerekçeyle kimi şiddet örgütlerine kolaylıklar sağladığı sıklıkla iddia edilmektedir.

CHP olarak, Suriye sınırındaki başıboşluğun ve güvenlik zafiyetinin bir an önce sonlandırılmasını istiyor ve vatandaşlarımızın can güvenliklerinin sağlanmasını talep ediyoruz. AKP Hükümeti, elini Suriye'den çekmeli ve radikal unsurlara verdiği desteği derhal kesmelidir. Uzun ortak sınırımızı Suriye'ye müdahale etmek için gerekçe olarak kullanmak yerine AKP sınırımızın güvenliğini tesis edilmelidir. AKP Hükümeti, yıllardır izlediği mezhepçi ve yayılmacı dış politika anlayışına ve başka ülkelerin içişlerine karışma alışkanlığına son vermelidir."