BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

CHP’den 3 sandık değerlendirmesi

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Atilla Kart, Başbakan Erdoğan’ın ‘2014’te 3 sandık olabilir’ açıklamasını değerlen...

Abone ol

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Atilla Kart, Başbakan Erdoğan’ın ‘2014’te 3 sandık olabilir’ açıklamasını değerlendirdi.
Kart, TBMM’de basın toplantısı düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon davasında delillerin karartıldığını ileri sürdü. Mahkemenin delilleri araştırmaktan korktuğunu savunan Kart, “Çünkü maddi araştırma yaptığınız zaman 3. el ortaya çıkacak” dedi. Kart, Başbakan Erdoğan’ın “2014’te 3 sandık olabilir” sözlerini değerlendirdi. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun 1 Mayıs’tan bu yana temposunu hızlandırdığını iktidar vekillerinin de bunu dile getirdiğini belirten Kart, “Bundan hepimizin memnun olması gerekmez mi? Bundan hepimizin memnun olması gerekir. Bunu iktidar sözcüleri ifade ettikleri halde Başbakan ve Başbakandan talimat alan diğer sözcüleri ‘Bu Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun ortaya bir metin çıkaramayacağı anlaşılmıştır. Biz kendi teklifimizi getireceğiz’ diyor. AKP ta başından beri samimi değildir. O masayı taktik bir masa stratejik bir masa olarak kullanıyor” dedi.
Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi 2 ay sonra da referandum yapılmasının hiçbir açıklaması yapılmayacak öngörü olduğunu belirten Kart, “Orda da bir karartmanın olduğu ifade etmek isterim. AKP taslağını 2014’de bırakmadan 2013 yılı Ekim ve Kasım ayında gündeme getirmesini kuvvetle muhtemeldir” diye konuştu.
AK Parti’nin uzlaşma masasının kullanarak kendi taslağını getirmeyi düşündüğünü savunan Kart, “Ama AKP’nin bu oyunu bozuldu. O sebeple 3 aydır AKP o masayı dağıtmayı çalışıyor. Olayın özü budur” diye konuştu.
(İHA)