BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de yeni bir Sav depremi

Baykal'ın uzaklaştırılıp CHP'de genel başkanlık koltuğuna Kılıçdaroğlu'nun getirilmesinde önemli rol oynayan eski Genel Sekreter Önder Sav, yeniden harekete geçti.

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nun partiden tasfiye etmeye çalıştığı Önder Sav, eski ve yeni il başkanları ve partinin ağır toplarıyla görüşme trafiğini yoğunlaştırdı.

CHP'de bir türlü durulmayan sular, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Dersim çıkışı ve 12 milletvekilinin karşı bildirisiyle yeniden dalgalanmaya başladı.

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in kadrolaşma çabası, Sezgin Tanrıkulu'nun Kürt sorunu ile ilgili açıklamaları, en son Aygün'ün Dersim çıkışı ile birlikte, uzun bir süreden bu yana suskunluğunu koruyan CHP'nin eski Genel Sekreteri Önder Sav, parti içi muhalefet çalışmalarına hız verdi. Parti içi muhalefete, "Herkes aklını başına alsın" uyarısında bulunan Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması, parti içindeki çatlağı fay hattına dönüştürdü. Önder Sav, Şahin Mengü, Tekin Bingöl gibi isimlerin başını çektiği muhalefet eski ve yeni bir çok il başkanı ile toplantılar gerçekleştiriyor.

BAYKAL'A SICAK BAKMIYOR

Yeni Şafak'ın haberine göre, geçtiğimiz hafta Ankara'da Sav ve ekibinin organize ettiği toplantıya katılan CHP'nin eski milletvekilleri ve önemli isimleri, Sav'a "eski Genel Başkan Baykal ile aranızdaki sorunları çözün ve buzları eritin yola yeniden Baykal'a devam edelim" demişlerdi ancak Sav Baykal ile bir sorunlarının olmadığını kendisinin de bu toplantılara davet edilebileceğini söylemişti. Ancak Sav ve ekibinin, skandal görüntüler nedeniyle yıprandığı gerekçesi ile Baykal ismine sıcak bakmadıkları öğrenildi. Kendilerine taban hareketi olarak adlandıran Sav ve ekibinin, genel başkanlık için henüz bir isim zikretmedikleri belirtildi.

SEÇENEKLER MASAYA YATIRILDI

Sav ve ekibinin bugüne kadar 3 toplantı gerçekleştirdiği ve bu toplantılarda "Olağanüstü kurultay" ve "tüzük kurultayı" seçeneklerini de tartışmaya açtıkları konuşuluyor. Sav ve ekibinin tüzük ve olağanüstü kurultay ile ilgili eğilimi ise öncelikle tüzük kurultayının toplanması için nabız yoklanması yönünde. Edinilen bilgilere göre; Sav ve ekibi genel başkanlık için aranan yüzde 20 imza ve yönetim organlarının seçimi ile ilgili maddelerin değişimi için çaba sarfip, olağanüstü kurultayın yolunu zorlayacak. Sav'ın, taban harekâtına Kürt ve Alevi il başkanlarının destek vermediği de öğrenildi.

EKİCİ'NİN BÜROSUNDA BULUŞTULAR

CHP'deki muhalif isimlerin son toplantısını eski Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin Çankaya'daki bürosunda buluştuğu öğrenildi. Deniz Baykal, Önder Sav ile Hakkı Süha Okay, Berhan Şimşek ve eski il başkanları da buluşmada yer aldı. Okay, görüşmeye gelişinde partinin ve ülkenin sorunlarını görüşmek üzere, eski il başkanlarının isteği üzerine bir araya geldiklerini söyledi. Muhaliflerin buluşmasında Dersim tartışması, yemin krizi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarının ele alındığı öğrenildi.